Lebron Džejms (Foto:©AFP)
Lebron Džejms (Foto:©AFP)

Hem: Da namerno izgubimo kako bismo izbegli Denver? To su samo ludaci mogli da tvrde

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.24. | 12:01

Trener LA Lejkersa posle prolaska u plej-of Zapadne konferencije bio razjaren zbog navoda u medijima da će njegov tim pustiti Nju Orleans kako bi u prvoj rundi ne bi išao na aktuelnog šampiona od koga je izgubio lani

Nikola Jokić i Denver Nagetsi su dobili rivala na prvoj stepenici u ovogodišnjem plej-ofu NBA lige, a on je isti onaj sa kojim su se susreli konferencijskom finalu prošle sezone - LA Lejkersi. S obzirom da je tim iz Kolorada tada počistio ekipu iz "grada anđela" sa 4:0 u seriji, u delu stručne javnosti preko Atlantika se stvorio narativ po kojem će "jezerdžije" namerno izgubiti plej-in duel protiv Nju Orleansa kako ne bi kao sedmoplasirani išli na svog dželata, već će preko druge šanse izboriti osmo mesto i tako se nameračiti na Oklahomu.

Takvi navodi na konferenciji za medije posle okršaja sa Pelikansima su dobrano izritirali trenera Darvina Hema koji je bio dosta oštar u komentaru.

Izabrane vesti

"O čemu se pričalo!? Da ćemo da namerno izgubimo utakmicu? Mora da su to rekli izvori iz ludnice.", kazao je Hem dok je prva zvezda tima Lebron Džejms mnogo staloženije i konkretnije najavio predstojeću seriju u koja startuje 21. aprila.od 2:30 po srednjeevropskom vremenu.

"Oni su branioci titule, razumemo koliko će to biti težak duel. Već godinama su veoma jaki na domaćem terenu. Imaju MVP u timu, imaju nekog ko rešava utakmice, neverovatno dobrog trenera, igrače visokog nivoa. Moramo da igramo bez greške. Ako mi budemo odigrali najbolje, a isto i oni, biiće to utakmica na dva ili tri poseda", zaključio je Džejms.

Inače, Lejkersi nisu slavili protiv Denvera još od decembra 2022. godine, a ovo će im biti treći put u poslednje četiri sezone kako se sastaju u doigravanju. Trenutni bilans je 1-1 pošto su Lejkersi pre prošlogodišnjeg poraza, u takozvanom "balonu" 2020. pobedili Nagetse sa 4:1 na putu ka osvajanju krune.





tagovi

NBA ligaLA LejkersLebron DžejmsNju Orleans PelikansPlej-in turnir

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara