(©ABA liga)
(©ABA liga)

Igokea najveći Zvezdin saveznik u bici za prvo mesto: Dobila Partizan, pa pregazila Budućnost

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.11.23. | 18:54

Vladimir Jovanović skinuo dva velika skalpa

Niko ove sezone Crvenoj zvezdi nije “učinio” kao Igokea. Najveći je saveznik crveno-belih u bici za prvo mesto u osnovnom delu ABA lige. Klubu sa malog Kalemegdana nije otkinula bodove na otvaranju takmičenja, ali je zato dobila njegove najveće konkurente.

Vladimir Jovanović skinuo je dva velika skalpa. I to jedan za drugim. Stefan Mudi je presudio Partizan Mozzart Betu u Areni, kofom ledene vode zalio je regionalnog prvaka, a odlično izdanje Igokee u Beogradu očigledno nije nikakva slučajnost, jer demolirala je Budućnost – 88:74

Izabrane vesti

Dug put prevalili su Varvari i imali su šta i da vide. Ali, ne od svog tima, već od – domaćina. Nemoćna je budućnost bila protiv ekipe Vladimira Jovanovića, inferiorna veći deo meča i pretrpela je težak poraz, pa je sada Crvena zvezda u najboljoj poziciji od timova koji pretenduju na titulu, pošto ima neuspeh manje od Podgoričana i crno-belih. Umnogome je tome doprinela Igokea.

Sve je leglo u igri Igokee posle šokantnog poraza u Železniku. Bojan Subotić je pogodio uz zvuk sirene, ostao je BiH predstavnik bez “već viđene” pobede, da bi potom “došla glave” timu Željka Obradovića i Budućnosti. Izvanredno je odigrala u Beogradu, još bolje protiv podgoričkog kluba. Jer, za razliku od meča u Areni nije dopustila rivalu da se vrati, zadržala je dvocifrenu razliku.

Dobar deo meča Budućnost je bila u dvocifrenom minusu, a u jednom momentu prednost Igokee bila je čak 26 poena!

Podgoričani su bili bezidejni, domaći sastav sušta suprotnost. Nikola Tanasković odigrao je najbolji meč u ABA ligi – počastio je Budućnost sa 24 poena. Besprekorno je krilni centar pucao bacanja (5/5), pogodio je i trojku, imao i tri skoka. Bio je dominantna figura i protiv Partizan Mozzart Beta kome je isporučio 17 poena, a jedan manje ubacio je Crvenoj zvezdi. Definitivno ga inspirišu velike utakmice.

Briljantno izdanje Nikole Tanaskovića moglo je da ostane prosečna partija. Nezgodno je doskočio krajem treće deonice posle kontakta sa Džakorijem Vilijamsom koji je krenuo na prodor, uhvatio se za zglob, saigrači su mu pomogli da napusti teren i otišao je u svlačionicu. Ubrzo se vratio i nastavio tamo gde je stao. Zajedno sa Edinom Atićem i Nikolom Marićem, kao i Markom Jeremićem, napravio je Budućnosti nepopravljivu štetu.

Izvrsno je domaćin šutirao trojke, meč je završio sa preko 40 uspešnosti. Prednjačili su Edin Atić i Marko Jeremić sa po tri precizna dalekometna hica. U šutu za tri, ali i za dva, Igokea je napravila prednost. No, bolja je bila i u drugim parametrima: skoku asistencijama, blokadama…

Slabo šta je košarkašima podgoričkog kluba polazilo za rukom, tek kada je ekipa Vladimira Jovanovića stekla prednost za koju je kristalno jasno bilo da je neće izgubiti, počeli su da pogađaju. Flečer Megi i Kobli Ros su ubacili 14 poena, vrsni trojkaš sa Floride je sa distance pucao savršeno (4/4), a zapažen učinak imao je i Marvin Džouns. Meč je završio sa 13 poena.

Kod Igokee je, pored Nikole Tanaskovića, zavidan napadački doprinos imao Edin Atić. Trijumfu je doprineo sa 18 poena, pet asistencija i četiri skoka, Nikola Marić je stao na 14 poena, a Marko Jeremić na deset.

ABA LIGA - 8. KOLO

Petak

Split - Zadar 75:82

/Saliven 15 - Božić 28/

Studentski centar - Cibona 93:101

/Drežnjak 25 - Aranitović 21/

Subota

Igokea - Budućnost 88:74

/Tanasković 24 - Megi 14/

19.00: (1,60) Borac Mozzart (14,5) FMP (2,55)

Nedelja

12.00: (1,10) Mega MIS (23,0) Krka (7,50)

Ponedeljak

17.30: Cedevita Olimpija - Partizan Mozzart Bet

20.00: Crvena zvezda - Mornar



tagovi

KK Budućnost PodgoricaIgokeaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara