Lebron Džejms (Youtube/screenshoot)
Lebron Džejms (Youtube/screenshoot)

Lejkersi besni na sudije, Lebron kao retko kad: Je*no glupo, šta će nam snimci ako ćemo ovo da radimo?!

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 09:03

„Peče. Ali zapamtimo taj osećaj. I vratimo im u Los Anđelesu“, dodaje trener Darvid Hem

Euforija u Koloradu, epidemija besnila u Kaliforniji. Los Anđeles Lejkers ne mogu da se otmu utisku da su i sudije pogurale Denver do velikog preokreta posle 20 zaostatka i pobede nad Jezerašima za vođstvo od 2-0 na početku plej-of serije.

Naravno, 20 poena razlike ne izgubiš ako nisi i sam kriv, ali Lejkersi su uvereni: ne bi se ovo desilo da Nagetsi nisu imali „domaćinsko suđenje“. I kao ključni primer izdvajaju detalj iz samog finiša treće četvrtine. Do njenog kraja 39,5 sekundi, Lejkersi vode sa 79:69, Danđelo Rasel je u prodoru, Majkl Porter skače na rampu, udara ga rukom po glavi.

Izabrane vesti

Sudije sviraju prekršaj nad Rasel, ali umesto penala Denver se žali i – dobija čelendž. Zvanično objašnjenje: kontakt je bio marginalan i nije imao direktan uticaj na šut. NBA verzije VAR sobe potpuno je izbacila iz takta Lebrona Džejmsa.

Ne razumem u šta se dešava u odeljenju za reprize. Rekao sam sigurno i ranije, Di-Lo je udaren u lice na prodoru. Šta će nam je*eni centar za reprize ako ćemo tako da ga koristimo? To je besmisleno. Besmisleno. I smeta mi. Žao mi je što ne mogu da vam odgovorim na vaše pitanje, ali to je s*anje. Onda sam video ono što se desilo na utakmici Siksersa i Niksa... Mislim, šta do radimo. Ovo je je*eno glupo“.

Entoni Dejvis je bio još neljubazniji, rekao je: „Džamal Mari je pogodio“, bacio mikrofon na sto, ustao i otišao sa konferencije za novinare. Danđelo Rasel se nadovezao.

Dopada mi se kad vidim gde smo. Dopada mi se kakve šanse sbei dajemo. Ali nekoliko upitnih sudijskih odluka je diktiralo ono što se dešavalo kasnije. Tako je, kako je. Svi smo to videli... Ovo je bio faul na nacionalnoj teleiviziji"

Trener Darvin Hem poslovično umereniji, ali ni on nije baš prijatno raspoložen. Samo što je on spreman na osvetu.

Teško nam je palo nešto od onoga što su sudije svirale. Ili nisu svirale. Ali ne sme to da uzmete kao izgovor. Moramo da izađemo spremni da igramo bez obzira na to šta će da se svira. Mada već postaje prilično nezgodno. Cele sezone ti se sudi na jedan način, onda dođe plej-of i valjda sve ostane na tome kako će trojica arbitara na terenu da tumače svaku situaciju“, rekao je Hem.

I zaboravio da je tako uvek bilo. Do pre koju godinu kada smo konačno dobili VAR sobe u fudbalu, čelendže u košarci i tenisu... I pitanje je koliko se toga popravilo? No, to je sasvim druga priča. Priča za danas je: kako se vratiti posle poraza u kojem si ispustio 20 razlike?

Moramo da znamo da je pred nama život u izobilju! I moramo da radimo. Jeste, teško je, neke sudijske odluke su nas zabolele... Peče sve ovo. Peče. I zapamatimo taj osećaj. Pa da im ga prenesmo sad kad se vratimo u Los Anđeles“.


tagovi

Los Anđeles LejkersDenver NagetsLebron Džejms

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara