Marko Barać (Foto: Mega)
Marko Barać (Foto: Mega)

Mega protiv fenjeraša traži 10. pobedu u sezoni: Biće teško, MZT izuzetno motivisan

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.03.23. | 17:07

Trener beogradskog kluba Marko Barać izneo utiske pred susret 21. kola u Hali sportova Ranko Žeravica

Košarkaši Mege su od poslednjih sedam utakmica u ABA ligi dobili šest. Minulog ponedeljka savladali Mornar u Hali sportova Ranko Žeravica, u kojoj će u nedelju dočekati MZT (12.00).

Ekipa Marka Baraća sa učinkom 9-11 zauzima sedmu poziciju na tabeli, pa je posle turbulentnog početka sezone na dobrom putu da se domogne mesta u plej-ofu. S druge strane, tim iz Skoplja se grčevito bori za opstanak i sa samo četiri pobede (4-16) sedi na poslednjem mestu na tabeli regionalnog prvenstva.

Izabrane vesti

Ipak, pozicija makedonskog šampiona ne zavarava najmlađeg trenera ABA lige.

"Očekuje nas izuzetno teška utakmica sa protivnikom koji u svaki meč ulazi sa ogromnom motivacijom. MZT je odlično vođen tim, sa kvalitetnim igračima, koji u poslednje vreme igra sa dobrom energijom. Biće nam potrebno mnogo koncentracije da bismo odgovorili na tranzicionu igru MZT-a i tako došli u priliku da dobijemo ovu utakmicu", rekao je Marko Barać.

Mladi centar Danko Branković će u protiv MZT-a biti jedan od glavnih Baraćevih aduta. Talentovani hrvatski košarkašima vrlo dobru sezonu, što dokazuje i prosek od 13, poena, 6,2 poena i 2,4 krađe na 17 upisanih nastupa u ABA ligi.

"MZT je ekipa koja se značajno pojačala od našeg poslednjeg susreta. Dobro se pripremamo za sve što nas očekuje protiv njih, i ako se ostanemo verni svim principima koje dogovorimo za utakmicu, držimo agresivnost i borbu na nivou, verujem da ćemo uzeti bodove u nedelju", istakao je Branković.

Srpski stručnjak Dragan Nikolić je podigao ekipu iz Skoplja. Osvojio Kup Makedonije u februaru, vezao tri pobede u domaćem prvenstvu i u regionalnom šampionatu dobio Cedevitu Olimpiju i u prethodnom kolu FMP.

"Pred nama je najmlađa i sigurno najtalentovanija ekipa ABA lige. Dobro je poznato koliko sam fan sistema Mege, koja iz godine u godinu igra sa mladim timom i pored toga beleži odlične rezultate. Marko Barać je nastavio koracima svojim prethodnika i verujem da neće klubu obezbditi samo opstanak, već i plej-of. MZT s druge strane putuje u Beograd u odličnom raspoloženju zbog veoma dobre forme u kojoj se nalazimo. Učinićemo sve da popravimo utisak od poslednjeg gostovanja u Beogradu. Očekujem kvalitetan i do samog kraja neizvestan susret u kojem će se oba tima boriti do poslednjeg atoma snage", rekao je Nikolić.

MZT je jednu od retkih pobeda ove sezone upisao upravo protiv Mege, pošto je slavio u Jane Sandanski dvorani 94:82. Ipak, tradicija je na strani beogradskog kluba koji nikada nije izgubio kod kuće od sastava iz Skoplja (5-0). Delili su ovi timovi megdan 11 puta u regionalnom prvenstvu, a Mega je dosad bila uspešnija sa sedam trijumfa.


tagovi

KK MegaMZT SkopljeMarko BaraćDragan NikolićDanko Branković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara