Luka Božić (©ABA liga/Dragana Stjepanović)
Luka Božić (©ABA liga/Dragana Stjepanović)

Mister tripl-dabl dominira ABA ligom: Istorijski poduhvat Luke Božića u Železniku

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 20:54

Zadrani preslišali FMP

Možete ga zvani Mister tripl-dabl. Luka Božić je sredinom novembra na Gripama stao rame uz rame sa Česterom Mejsonom i Feliksom Kojadinovićem, da bi ih samo mesec dana ostavio iza sebe i postao apsolutni rekorde.

Od četiri tripl-dabla, dva su u vlasništvu Luke Božića. Istorijski poduhvat napravio je u Železniku. U beogradskom predgrađu je upisao 28 poena, 12 skokova i 11 asistencija! Razneo je FMP, poželeo „dobrodšlicu“ Stevanu Mijoviću i pogurao Zadrane do nove pobede u ABA ligi – 92:77.

Izabrane vesti

Luka Božić se na Jadranu igra košarke, poezija je u pokretu. Obeležio je prvi deo regionalnog takmičenja vanserijskim partijama i kada bi se sada podvlačila crta, bez ikakve dileme bio bi MVP. Endemska je biljka, nigde nije svetao kao u Zadru. I sposoban je da igra čitav meč. Ni sekundu nije proveo van terena u Železniku, sve vreme je bio pokretačka snaga dalmatinskog kluba i meč je okončao sa čak 44 indeksna poena.

Imao je Luka Božić i četiri prodate lopte na sve dobro što je uradio – a jeste mnogo toga – no teško da bi bilo mogao da igra bez greške i padova koncentracija. Promenio je opis Zadra, daje mu drugu dimenziju i gura ga ka vrhu. Tim Danijela Jusupa je šesto na tabeli, ima šest pobeda i jednak broj poraza. I ne mora da brine za opstanak, ponovo je na dobrom putu da se nađe u doigravanju.

Nenad Stefanović podneo je ostavku. Na upražnjenu klupu FMP-a seo je Stevan Mijović, no u kratkom roku nije uspeo bogzna šta da promeni. Klub iz Železnika nastavio je da tone, od velike pomoći nije bio ni Demetre Roberts, koji je danas debitovao za novi tim. Bojan Subotić je zadavao najviše problema Zadranima, ubacio je 16 poena, dva više od Vojislava Stojanovića i Nejta Votsona, dok je u gostujućem sastavu Marko Ramljak doprineo trijumfu sa 16. Dario Drežnjak i Karlo Žganec upisali su po 13 poena.

ABA LIGA – 12. KOLO:

Petak

FMP – Zadar 77:92

/Subotić 16 – Božić 28/



tagovi

ZadarFMPABA ligaLuka Božić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara