Duško Ivanović sa košarkašima Crvene zvezde (©Starsport)
Duško Ivanović sa košarkašima Crvene zvezde (©Starsport)

Nema vremena za slavlje, Zvezda već sutra u igra u Skoplju: Pozicija MZT-a na tabeli nas ne zanima

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.01.23. | 17:31

"Bićemo jači za Kampaca, ali ne sme i neće biti nikakvog potcenjivanja ekipa koja ima svoj teren, podršku sa tribina i kvalitet", rekao je kapiten Branko Lazić pred duel u Sportskom centru Jane Sandanski

Upisala je Crvena zvezda veliku pobedu nad Valensijom u 17. kolu Evrolige. Odigrala bez nekoliko važnih igrača, ali predvođena MVP-jem runde Filipom Petruševim stigla do zlata vrednog trijumfa na strani. Vremena za slavlje nema, pošto crveno-bele već sutra očekuje meč 14. kola ABA lige protiv MZT-a (17.00).

Ekipa je danas u 11.00 krenula iz Valensije pravac za Skoplje, večeras će odraditi trening u dvorani Jane Sandenski pred sutrašnji duel.

Izabrane vesti

Trener Duško Ivanović neće i dalje moći da računa na Hasana Martina, Luku Vildozu i Nikolu Ivanovića, kao i Nikolu Topića koji će do kraja sezone igrati za FMP. U tim se zato vraća Fakundo Kampaco, koji je putovao sa ekipom u Valensiju, ali zbog zabrane Evrolige nije mogao da igra.

"Koristim ovu priliku da svima koji slave čestitam veliki praznik Božić. Nemamo zaista mnogo vremena da se osvežimo nakon utakmice u Valensiji, ali kao što često govorim, bez obzira na odsustvo nekih igrača, ostali će morati da daju više. Svaku ekipu uvažavamo, pozicija MZT-a na tabeli nas ne zanima, tim koji ima svoj kvalitet, i sa maksimalnim uvažavajem ulazimo u ovaj meč kako bi stigli do cilja", rekao je šef struke tima sa Malog Kalemegdana pred duel sa makedonskim šampionom.

Zvezda i MZT su se sastali na otvaranju sezone u regionalnom prvenstvu, a crveno-beli su slavili 87:67. Drugi duel sa timom iz Skoplja dočekuje sa učinkom 11-1 i utakmicom manje, dok se MZT nalazi na dnu tabele sa samo dva trijumfa (2-11), a nedavno je promenio i trenera, pa je Aleksandra Petrovića nasledio Dragan Nikolić.

Delili su crveno-beli sa MZT-om megdan 13 puta u ABA ligi i samo jednom izgubili, u decembru 2013. godine.

Kapiten Branko Lazić zna koji je recept za novi trijumf i ističe da Crvena zvezda neće potceniti rivala iako se nalazi na poslednjem mestu regionalnog takmičenja.

"Subotu ćemo provesti u putu i odmoru, ali ćemo imati vremena da se uz trening u hali u kojoj igramo utakmicu, osvežimo i spremni dočekamo ovaj meč. Bićemo jači za Kampaca. Ne sme i neće biti nikakvog potcenjivanja ekipe koja ima svoj teren, podršku sa tribina, na kraju krajeva i svoj kvalitet. Recept se zna, čvrsto, odgovorno i sa energijom želimo da pobedimo i u dobrom ritmu dočekamo utakmice duplog kola Evrolige", rekao je Lazić.

Posle utakmice u Skoplju košarkaši i stručno štab Crvene zvezde putuju nazada za Beograd, gde će u sedmici pred nama odigrati duplo kolo Evrolige i ugostiti Real Madrid (10. januar, 19.00) i Monako (12. januar, 19.00).

ABA LIGA – 14. kolo

Četvrtak

Split - Budućnost 87:85

/Nelson 24 - Rejnolds 19/

Borac Mozzart - Cedevita Olimpija 74:76

/Čarapić, Hejl 16 - Ferel 19/

Nedelja

12.00: (2,55) Mega (14,5) FMP (1,60)

17.00: (10,0) MZT Skoplje (27,0) Crvena zvezda (1,05)

19.00: (1,85) Partizan Mozzart Bet (hendikep -21,5) Cibona (1,85)

Ponedeljak

18.00: (2,15) Studentski Centar (14,5) Zadar (1,80)

Sreda

18.00: Mornar - Igokea

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Duško IvanovićKK Crvena zvezdaMZT SkopljeBranko Lazić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara