Noć aplauza u Madridu: Penzionisao se Džejsi Kerol, Real lagan, Marinković blistao u Baskoniji

Vreme čitanja: 1min | sub. 04.06.22. | 21:45

Kraljevski klub poveo sa 2:0 u polufinaloj seriji protiv Baskonije

Veče emocija i slavlja u Madridu. Sve je počelo povlačenjem Džejsija Kerloa, doskora čuvenog trojkaša Real Madrida, a završilo se sigurnim trijumfom finalista Evrolige protiv Baskonije – 83:71. Real je na taj način poveo sa 2:0 u polufinaloj seriji protiv tima iz Vitorije i praktično zakoračio u finalne borbe.

Adam Hanga sa 18 poena, uključujući i pogodak u poslednjoj sekundi sa pola terena, bio je najbolji strealac u redovima domaćeg tima. Međutim, na obe strane terena dominirao je Tavareš koji je sa 15 poena i osam skokova praktično rešio pitanje pobednika.

Izabrane vesti

Real u u ranoj fazi meča stekao 16 poena prednosti, imao dvocifren plus i na poluvremenu (40:30). Domaći su bili konstantni, imali su +21 na kraju treće četvrtine, pa je praktično tada utakmica bila završena. Baskonija je srljala u katastrofu, ipak uspela je da sačuva deo ponosa kada su se domaći opustili. Najefikasniji u gostujućem timu bio je Vanja Marinković sa 17 poena.

U tim Reala se posle dva meseca vratio Tomas Ertel. Međutim, najveće apaluze dobio je Džejsi Kerol. On se posle 20 trofeja sa Real Madridom zvanično povukao, postavivši rekord kao igrač sa najviše utakmica u Realu koji nije Španac.


tagovi

Džejsi KerolTavares

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara