Stefan Peno (©MN Press)
Stefan Peno (©MN Press)

Od šale do potpisa: Kako je Stefana Pena jedan poziv doveo u Bilbao

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 13:34

Interesantna priča srpskog plejmejkera

Počev od prvog dana decembra Stefan Peno je novi košarkaš Bilbaa, što mu je treći klub ove sezone.

Posle berlinske Albe i litvanskog Prijenaje, gde je odigrao samo po jednu utakmicu, svojevremeno jedan od najtalentovanijih plejmejkera svoje generacije postigao je dogovor za povratak u ACB ligu, gde je kao golobradi klinac nastupao za Barselonu čiju je školu i prošao.

Izabrane vesti

20.00: (2,30) Bilbao (14,5) Breogan (1,70)

Penova dosadašnja karijera naišla je na niz prepreka koje su ga sprečile da potvrdi nesporni talenat koji ga je krasio, ali sada je dobio priliku da započne novo poglavlje u Baskiji gde je stigao na lično insistiranje Aleksa Mumbrua.

Momak koji je za Srbiju nastupao u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. u Kini otkrio je za španske medije kako je uopšte stigao do Bilbaa. Naime, kada je video da se Rafa Luz, inače prvotimac Bilbaa povredio, kontaktirao je Ludea Hakansona, svog nekadašnjeg saigrača iz Barselone, kako bi ga pitao da li se neko u klubu raspituje za njega...

”Uradio sam to čisto iz šale, pozvao ga da pričamo i pitao, a evo kako se završilo”, otrkio je Peno, koji će poziciju organizatora igre deliti upravo sa Hakansonom.

Srbin se možda šalio, ali poziv iz Baskije je ubrzo stigao.

”Čim sam dobio poziv, nisam razmišljao nijednog trenutka. Otkako sam napustio Španiju imao sam veliku želju da se jednog dana vratim. Jako se radujem izazovu. Želim da pomognem ekipi u organizaciji igre i odbrani”.

Bilbao ove sezone ima dosta problema ne samo sa povredama, već i sa igrom, zbog čega se nalazi u zoni ispadanja.

”Nekoliko dobrih klubova je pri dnu tabele, tu smo izjednačeni sa nekima od njih. Ako budemo nastavili da igramo kako Aleks (Mumbru) zahteva od nas, imamo dobru šansu da nanižemo pobede”.

Sportski direktor Bilbaa Rafa Puejo rekao je da je Peno doveden zbog ”svoje mladosti, ali i iskustva igranja u najjačim klupskim takmičenjima”.

”Volim njegov pregled igre, način na koji organizuje igru, ima brz izbačaj i zna da završi iz neposredne blizine koša. On je visok igrač za svoju poziciju, što može dosta da nam znači u oba smera”, poručio je Puejo.



tagovi

Stefan PenoKK Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara