Kostas Papanikolau (Evroliga)
Kostas Papanikolau (Evroliga)

Papanikolau propušta početak plej-ofa, Vokap stao na noge

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.04.24. | 15:44

Kapiten Olimpijakosa se razboleo i nije u stanju da se sutra nađe u sastavu za meč protiv Barselone

Sa ne baš obećavajućom kadrovskom situacijom su košarkaši Olimpijakosa krenuli put Barselone na prve dve utakmice četvrtfinalnog dvoboja u plej-ofu Evrolige. Trening u ponedeljak je zbog bolova u leđima do pola uradio Tomas Vokap, međutim srećom je vešti plejmejker uspeo da se oporavi i danas se nađe u avionu za Kataloniju. Ipak, nisu svi izabranici trenera Jorgosa Barcokasa bili na broju pošto je zbog bolesti iz rotacije otpao kapiten Kostas Papanikolau.

Sa povišenom temperaturom se borio jedan od najiskusnijih u taboru Pirejaca prethodnih dana i po njihovu žalost, nije uspeo da se oporavi na vreme. Ostaje da se vidi koliko će to uticati na samu ekipu koja i dalje umnogome utiče od njegovog prisustva. U aktuelnoj sezoni prosečno beleži 7,4 poena uz 3,6 skokova i 2,9 skokova. Tradicionalno univerzalan doprinos je imao na oba kraja terena.

Izabrane vesti

Sa druge strane, bez većih problema bitku za fajnal-for elitnog evropskog takmičenja započinje Barselona koja je ligaški deo okončala na četvrtoj poziciji sa skorom od 22 pobede i 12 poraza. Identičan skor imao je i Olimpijakos što garantuje krajnje interesantnu seriju.

Prošle sezone su se oba tima našla na završnom turniru u Kaunasu, s tim što su Katalonci stali u polufinalu, dok je grčki predstavnik u dramatičnom finišu izgubio evropsku titulu od madridskog Reala, Sada jedan od njih neće biti u prilici da ponovi isti rezultat.


tagovi

EvroligaKK OlimpijakosKK BarselonaKostas PapanikolauTomas Volkap

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara