Mekinli Rajt (MN Press)
Mekinli Rajt (MN Press)

Partija sezone Budućnosti u Evrokupu

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.01.24. | 21:26

U Podgorici pala jedna od najboljih ekipa u takmičenju

Nije Budućnost blistala ove sezone u Evrokupu. Mučila se i gubila više nego što je pobeđivala. Po dva trijumfa je upisala protiv Lijetkabelisa i Slaska i jedan nakon produžetaka protiv Trenta.

Ali je večeras odigrala partiju sezone u Evropi i srušila u Podgorici jednu od najboljih ekipa u takmičenju. Posle preokreta u drugom poluvremenu je pao francuski Burg 78:74.

Izabrane vesti

Imala je Budućnost imperativ pobede jer do kraja je ostalo samo četiri kola i svaki meč na domaćem terenu mora da se pobedi kako bi se zadržale šanse za plej-of. Ipak, Francuzi su ozbiljan tim koji je u Podgoricu došao sa 10 vezanih pobeda u svom takmičenja i delovalo je da ide i ka 11.

Početkom treće četvrtine je Burg vodio 46:35 a onda se razigrao Vladimir Mihailović i vratio Podgoričane u meč. Posle 11 promašenih trojki domaćeg tima, napokon je ubacio prvi put za tri poena na meču i krenulo je... Budućnost je serijom 12:0 preokrenula i do kraja uspela da zadrži prednost.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Mekinli Rajt sa 16 poena, dok je Makundo dodao 12. Senku na trijumf Budućnosti je bacila povreda Andrije Slavkovića koji se nije vraćao u igru nakon što je nezgodno doskočio.




Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara