""
""

Prepelič, Jaka Blažič i mlađi Dragić za jaku Sloveniju! Holandija samo zapretila… (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.09.15. | 17:07

Slovenci dominirali protiv Holanđana, ali na kraju se kockali sa pobedom

Slovenija je zabeležila i edrugu pobedu na Evrobasketu pošto nije dozvolila iznenađenje u trećem kolu protiv autsajdera Holandije. Slovenci su u Zagrebu slavili 81:74.

Izabrane vesti

Iako konačan rezultat to ne oslikava baš najbolje, Slovenci su dominirali protiv Holanđana. Vodili su tokom celog meča i kontrolisali situaciju da bi se na kraju opustili i rizikovali pobedu. Serijom 12:0 na poečtku su nagovestili u kom prvacu ide ovaj meč, a pred kraj prvog poluvremena su stigli i do najveće prednosti od 16 poena razlike (41:25). U tom periodu se istakao Zvezdin prvotimac Jaka Blažič.

Ipak, Holanđani su u trećoj četvrtini uspeli da uhvate priključak i čak da stignu do izjednačenja. Dve trojke Klofa i šest vezanih poena De Jonga su doneli egal rezultat - 43:43. Ipak, probudila se slovenačka dalekometna paljba, pa su Blažič, Prepelič, Klobučar i Zoran Dragić opet vratili Slovence u rezultatsku prednost od 10 poena razlike (69:59). Holandija je na dvadesetak sekundi pre kraj opet prišla na tri poena zaostaka, ali je Klemen Prepelič bio nepogrešiv sa linije slobodnih bacanja i osigurao je pobedu Slovenaca.

Prepelič je bio najefikasniji i timu Slovenaca sa 16 poena, Blažič i Zoran Dragić su ubacili po 13, a obojica su imali po dve trojke iz dva pokušaja. Kod Holanađana je sjajan bio Klof sa 25 poena, 19 je dodao De Jong, ali je to bilo nedovoljno za još jedno iznenađenje.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zoran Dragićkošarkaška reprezentacija Slovenijekošarkaška reprezentacija HolandijeKlemen PrepeličJaka BlažičEvrobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara