Aleksandar Petrović (Foto: ABA League)
Aleksandar Petrović (Foto: ABA League)

Trener MZT-a Aleksandar Petrović: Partizan Mozzart Bet nije bio jači od 1992. godine

Vreme čitanja: 5min | pon. 10.10.22. | 08:15

"Partizan je kroz istoriju padao u Skoplju, ali nikada nije bio ovako jak. Od osvajanja Evrolige 1992. nije bio jači. Pre deset godina sa najmanjim budžetom predvođen legendarnim Duškom Vujoševićem stigao je do Fajnal fora Evrolige, a sada ne postoji ekipa u Evroligi sa budžetom ispod deset miliona evra. Velika je razlika između našeg i njihovog tima", rekao je šef struke tima iz Skoplja pred okršaj sa crno-belima

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Košarkaši MZT Skoplja su u prvom kolu ABA lige izgubili od Crvene zvezde u Beogradu. Sada je u fokusu makedonskog tima duel drugog kola regionalnog prvenstva sa ekipom Partizan Mozzart Beta u Sportskom centru "Jane Sandanski" (16.00). Svi u skopskom taboru su svesni da je tim Željka Obradovića veliki favorit. To je potvrdio i trener skopskih Roda Aleksandar Petrović, koji je u izjavi za Mozzart Sport rekao da ga ofanzivno izdanje protiv crveno-belih nije ga obradovalo, ali da se nada boljem danu u drugom duelu Jadranske lige pred svojim navijačima.

Izabrane vesti

"Generalno, zadovoljan sam otvaranjem sezone. Osvojili smo Superkup, ali nisam zadovoljan napadačkim izdanjem u Beogradu protiv Crvene zvezde. Mogli smo bolje da izgledamo. Ispoštovali smo neke stvari u odbrani, ali ne i u napadu. Ipak, Zvezda je mnogo bolja ekipa od nas i zasluženo je dobila meč. Sada nam predstoji nova utakmica, prilagodićemo se ekipi Partizana. Za nas velika je stvar što se MZT Skoplje vratio u ABA ligu i trudićemo se da održimo kontinuitet. Partizan je veliki favorit, po imenima i najjači tim u ABA ligi, sa najboljim trenerom. Željko Obradović ima devet evropskih titula. To Partizan čini favoritom u ABA i svrstava ga među prvih osam timova Evrolige. Reč je o velikanu regionalne košarke", rekao nam je Petrović.

Raspored nije naklonjen MZT Skoplju, jer je na startu u ABA bile za rivale dobio dva kluba iz Evrolige, a u naredna tri kola ga čekaju mečevi I sa ostalim favoritima za visok plasman koji igraju u evropskim takmičenjima – Budućnošću i Cedevitom Olimpijom.

"U prvih pet kola igramo sa ekipama iz ABA koje igraju u dva najjača takmičenja – Crvena zvezda i Partizan su u Evroligi, Budućnost i Cedevita Olimpija u Evrokupu. Ali nećemo se žaliti. Utakmica sa Partizanom je izazov za nas, iako će se igrati u neobičnom terminu. Očekujem podršku svih, a mi ćemo dati sve od sebe. Imamo problema sa povredama, ali mislim da će osim Adema Mekića svi ostali biti spremni za ovaj meč. Nadam se dobroj igri, u sportu je sve moguće i nadam se da ćemo, ako nam se ukaže šansa, uzeti skalp velikom protivniku", dodao je trener MZT.

Petrović je poručio svojim košarkašima da bez pritisak uživaju u utakmici sa Partizanom, ali je svestan da bi pobeda nad crno-belima koje predvodi Obradović bila ravna košarkaškoj senzaciji.

"Rekao sam svojim košarkašima za ovaj meč – u ovakvim utakmicama se mora uživati. Partizan je kroz istoriju padao u Skoplju, ali nikada nije bio ovako jak. Od osvajanja Evrolige 1992. nije bio jači. A Željko Obradović je njegov najveći adut. Recimo, Partizan je pre deset godina sa najmanjim budžetom predvođen legendarnim Duškom Vujoševićem stigao do Fajnal fora Evrolige. Ali sada su se stvari u košarci zaista promenile, siguran sam da ne postoji ekipa u Evroligi sa budžetom ispod deset miliona evra. Velika je razlika između našeg i njihovog tima", stav je Aleksandra Petrovića.

Kako ističe, Željko Obradović je najveće trenersko ime sa kojim će imati priliku da se susretne u karijeri.

"Čast je imati ga za protivnika i to velika. Od njega može mnogo toga da se nauči, on je veliki košarkaški mozak, normalno je da se pre meča analizira i vidi sve što on radi za svoj tim. Adaptiraćemo se, ali pred svega velika je stvar što se MZT vratio u ABA i trudićemo se da održimo kontinuitet", sa velikim poštovanjem Petrović govori o treneru narednog rivala.

Prokomentarisao je i početak ABA lige Partizan Mozzart Beta, koji je jedini prešao granicu od 100 poena, u pobedi nad Cibonom u Zagrebu (105:81).

"Partizan je polako počeo utakmicu, ali to ništa ne znači na početku takmičenja. U prvoj četvrtini i mi smo bili blizu i sa Crvenom zvezdom, bilo je 10-9, primili smo trojku i onda je sve krenulo u drugom pravcu. Početak utakmice nije merilo snage tima. Partizan je igrao iz minuta u minut po planu sa Cibonom i doveo stvari na svoje mesto. Znali su dobro šta rade", kaže trener makedonskog tima.

Za MZT Skoplje ove sezone, pored nastupa u ABA ligi gde će se tražiti opstanak, prioritet su dva domaća trofeja – šampionat i Kup Makedonije. Što se tiče ekipe, Petrović kaže da je formirana i da će aktuelni sastav izneti teret.

"Za nas Kup i prvenstvo ostaju prioritet. Mi kao MZT napadamo dva trofeja u Makedoniji. Naravno da će biti teško, jer nijednu ekipu ne treba potcenjivati. Prošle godine se to na primer desilo u Kupu, kada je MZT verovatno potcenio TFT i izgubio, pa je došlo do promene trenera. Ambicije MZT-a su uvek najviše i na pobedu se mora ići na svakoj utakmici. Kada je u pitanju naš tim, uvek ima igrača koji nedojstaju na svakoj poziciji, posebno kao dobra rezerva za rotacija. Ali trenutno je ovo tim MZT-a, nastavićemo sa ovim igračima, a za naredni period ćemo videti kako će se stvari odvijati u klubu. Očekuje nas teška sezona u kojoj se nadam da ćemo uspeti da ostvarimo ciljeve, a to su dve domaće titule i opstanak u ABA ligi", zaključio je trener makedonskog šampiona.

ABA LIGA, 2. KOLO

Petak

Split - Cedevita 77:95

/Nelson 20 – Ferel 21/

Subota

Borac Mozzart - FMP 84:85

/Hejl 25 – Nerandžić 16/

Nedelja

Mega - Igokea 76:87

/Kazalon 19 – Rej 20/

Studentski centar - Cibona 97:84

/Džekson 23 – Mazalin 13/

Mornar - Zadar 100:91

/Rasel 47 - Božić 34/

Ponedeljak

16.00: (10,0) MZT Skoplje (27,0) Partizan Mozzart Bet (1,05)

18.00: (1,30) Crvena zvezda (16,0) Budućnost (3,90)

*** Kvote su podložne promenama

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

MZT SkopljeKK PartizanPartizan Mozzart BetAleksandar PetrovićŽeljko ObradovićABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara