Marko Pecarski i Gregor Glas (©ABA League/Mornar/MEDIA Pro)
Marko Pecarski i Gregor Glas (©ABA League/Mornar/MEDIA Pro)

Zlata vredna pobeda Mornara: Partija karijere Gregora Glasa i sjajni Pecarski zakucali MZT za dno tabele

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.02.23. | 19:47

Bivši košarkaši Partizana zablistali u trijumfu Barana

Košarkaši Mornara su u 19. kolu ABA lige ugostili MZT u vrlo bitnom susretu za oba tima kada je borba za opstanak u pitanju. Izabranici Mihaila Pavićevića su pred svojim navijačima na kraju došli do zlata vredne pobede, zahvaljujući sjajnim partijama bivših košarkaša Partizana Marka Pecarskog i Gregora Glasa - 93:84.

Tako je crnogorski tim došao do šestog trijumfa (6-12), dok je MZT pretrpeo 16. poraz (3-16).

Izabrane vesti

Pecarski je bio na korak od rekorda u ABA ligi (26 poena), pošto je brojao do 24, uz sedam skokova i odlične procente: 6/6 za dva i 4/6 za tri. Sve to donelo mu je 30 indeksnih poena.

Za dlaku mu je zvanje igrača utakmice "ukrao" Glas. Doskorašnji član crno-belih je odigrao najbolji meč u Jadranskoj ligi pošto je makedonskom šampionu ubacio 26 poena, uz sedam skokova i tri asistencije za indeks korisnosti 31.

Iako je domaćin imao 11 poena prednosti već u drugoj deonici, sastav Dragana Nikolića se u potpunosti vratio u meč, pa i preokrenuo u trećem kvartalu, te je usledila rezultatska klackalica, da bi se na poslednji odmor otišlo sa nerešenim rezultatom 68:68.

A onda je usledila furiozna serija Barana koji početkom odlučujućeg perioda vezuju 11 poena i dolaze do devet poena viška. Do kraja su održali distancu i upisali izuzetno važan trijumf.

Pecarski i Glas su bili jedini dvocifreni u pobedničkom sastavu, dok su sastav iz Skoplja predvodili Abdul Malik Abu sa 20 poena i Keandre Kuk sa 17, kao i Majkl Kefi koji je bio blizu tripl-dabla sa 13 poena, osam asistencija i sedam uhvaćenih lopti.



tagovi

KK MornarMornar BarMZT SkopljeGregor GlasMarko Pecarski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara