Milan Milić (©Reuters)
Milan Milić (©Reuters)

Još jedan Srbin napustio Nant, karijeru nastavlja u Zagrebu

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 23:41

Posle Dragana Pešmalbeka i Milan Milić odlazi iz francuskog šampionata

Završio je karijeru Kiril Lazarov, legenda makedonskog i evropskog rukometa, sva svetla protiv Tuluza bila su uperena u strašnog šutera. Bilo je to njegovo veče. Svi ostali koji su se oprostili od francuskog kluba - otišli su pomalo neprimetno. A, nije ih malo. 

Misija trenera Entreriosa i Davida Balagera u Nantu je okončana, srpski reprezentativni pivot Dragan Pešmalbek će braniti boje Vesprema, a iz odlazi i Milan Milić, koji se našao na spisku selektora Tonija Đerone za Mediteranske igre u Alžiru. 

Izabrane vesti

Nije se naigrao Milić u Nantu, uglavnom je bio ui drugom planu, ali je kupio fore od asova i u PPD Zagrebu će pokušati da se izbori za ozbiljniju ulogu i značajniju minutažu.

“Proveo sam dve jako lepe godine u Nantu. Kada sam potpisao za Nant, znao sam da je to klub sa velikom tradicijom, da se diže i to smo pokazali sa dva Fajnal-fora Lige šampiona. Jedan sam imao sreće da odigram, imao sam sreću i da osvojim Kup Francuske. Igrao sam u jakoj ligi, možda i najjačoj u Evropi. Lepo ću pamtiti period u Nantu, mnogo sam naučio, postao bolji igrač, stekao sam iskustvo i učio od vrhunskih zvezda i jako sam im zahvalan”, rekao je Milan Milić

Osvojio je srpski reprezentativac dva trofeja sa Nantom, igrao je na Fajnal-foru Lige šampiona, a ogroman plus tokom provedenog vremena u Francuskoj je igranje sa Kirilom Lazarovim.

“Jako emotivno je bilo na oproštaju rukometne legende. Koliko sam od Lazarova naučio o rukometu, toliko sam i o životu. To je stvarno čovek o kome treba pažljivo da se biraju reči. Dovoljno je samo da stojiš pored njega i slušaš ga kako priča i naučićeš puno. A, kamo li da treniraš sa njim, da deliš svlačionicu. Imam ogroman respekt prema tom čoveku i nadam se da ćemo se i dalje čuti”. 

Iz jednog velikana otišao je Milić u drugog, i nada se da je odabrao pravu sredinu za razvoj.

“Odlazim u Zagreb i mislim da je to dobar izbor za mene, jer u Nantu nisam imao veliku minutažu, a ona mi je u ovim godinama preko potrebna. Zagreb ima veliku tradiciju, igra Ligu šampiona, u klubu su veliki igrači i veoma dobar trener, i nadam se da ću se brzo uklopiti u njihov”, zaključio je Milan Milić.



tagovi

Milan MilićRK NantRK Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara