Vukašin Ristić sa saigračima (©Nemanja Vasiljević)
Vukašin Ristić sa saigračima (©Nemanja Vasiljević)

Libero Ristić velika Zvezdina snaga: Partizan vrhunska ekipa, tek će na Banjici biti krvavo

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 08:36

"Ništa nije gotovo. Treba da stegnemo zube i damo maksimum", rekao je mladi odbojkaš crveno-belih

Svi koji do sada nisu upoznali Vukašina Ristića, imaju dobru priliku da ga vide na delu u finalnoj seriji plej-ofa za odbojkaše. Prirodno je da gledaoci uglavnom prvo primećuju igrače koji su najbolji poenteri - poput Dušana Nikolića, ali ne treba zaboraviti da sve kreće od dobrog prijema... Libero crveno-belih je postao velika snaga ekipe, pokazao je da sa lakoćom može da ukroti jake servise, a kao nagrada za odlična izdanja došao je poziv selektora Igora Kolakovića.

Posle druge pobede protiv crno-belih igrač rođen 2003. godine imao je mnogo razloga za zadovoljstvo.

Izabrane vesti

"Sigurno da je sada malo lakše, ali ništa nije gotovo. Svesni smo toga. Tek će na Banjici biti krvavo, treba da stegnemo zube i damo maksimum", poručio je Vukašin Ristić.

Serija je veoma intezivna - igra se na tri dana i nema vremena za predah i neku veću analizu.

"Kako i nama, tako i njima. Sigurno da će svima biti teško. To je ipak finale, nema izgovora. Mora da se da sve od sebe i to je to".

Veoma dobro se tokom plej-ofa Ristić bori na prijemu - a kad je on na visini zadatka, onda je celoj ekipi lakše da igra. Dizač Petrović ima više opcija za razigravanje i protivniku je teško da čita napade. Veruje Vukašin da Zvezda može da nastavi u istom ritmu u svim elementima.

"Partizan je vrhunska ekipa, posebno na servisu. Mislim da će biti teško i u trećoj utakmici, a i ako bude narednih... Najbitniji je fokus, treba da ostanemo koncentrisani".

Ristić i Omar na prijemu (Nemanja Vasiljević)Ristić i Omar na prijemu (Nemanja Vasiljević)

Dok traje klupska sezona - glavna tema je plej-of, ali svi su svesni da se okupljanje nacionalnog tima bliži. Finalne okršaje sa tribina gleda selektor Igor Kolaković, pa igrači imaju i dodatan motiv za dokazivanje. Njegov poziv je pokazao Ristiću da dosadašnje partije nisu prošle nezapaženo...

"Sigurno da mi je dao samopouzdanje. Pokušavam da mislim samo o finalu, ali naravno da mi je velika čast što sam pozvan. Voleo bih da dobijem priliku da pokažem šta znam. Bio sam baš srećan kad sam saznao da ću biti sa tim momcima u reprezentaciji", podvukao je Vukašin Ristić.


FINALE PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠE U SRBIJI

Crvena zvezda - Partizan 3:0

Partizan - Crvena zvezda 1:3

Subota

19.00: Crvena zvezda - Partizan

***serija se igra do tri pobede, četvrta i peta utakmica ako bude potrebe na programu 23. i 26. aprila


tagovi

OK Crvena ZvezdaSuperliga Srbije u odbojciVukašin Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara