Rjoju Kobajaši (©Reuters)
Rjoju Kobajaši (©Reuters)

Norvežanima posle Austrijanca i Japanac „ukrao“ pobedu: Kraft i Kobajaši najbolji u Kligentalu

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.12.21. | 19:58

Bez prvog mesta ostali Halvor Egner Granerud i Danijel Andre Tande

Norveški ski-skakači ne mogu biti nezadovoljni ostvarenim rezultatima u Kligentalu, u dva dana trojica takmičara iz Skandinavije našla su se na pobedničkom postolju, ali pobeda je izostala. Tokom duplog programa u Nemačkoj, borveški ski-skakači osvoji su dva druga i jedno treće mesto, a posle Halvora Egnera Graneruda za trijumf su ostali kratki i Danijel Andre Tande i Marijus Lindvik. Prvog dana takmičenja slavio je dvostruki pobednik Svetskog kupa Štefan Kraft, dok je u nedelju najbolji bio Rjoju Kobajaši.

U odličnoj formi su Norvežani, a Novogodišnja turneja se bliži. I to raduje sve članove norveškog nacionalnog tima, a u generalnom poretku Svetskog kupa nijednog nema među pet vodećih. Iako se Karl Gajger u Kligentalu nije našao na podijumu, zadržao je vodeću poziciju sa 414 bodova ispred Rjojua Kobajašija, koji je istopio zaostatak i ušao unutar "zone 100". Zaostaje Japanac 98 bodova, a današnjom pobedom pretekao je Štefana Krafta.

Izabrane vesti

Rjoju Kobajaši je drugog dana takmičenja iza sebe stavio petoricu Norvežana. Poređali su se jedan do drugoga Danijel Andre Tande, Marijus Lindvik, Robert Johanson, Halvor Egner Granerud i Johan Andre Forfang, okupirali su pozicije od drugog do šestog mesta. Prošlogodišnji pobednik Svetskog kupa je prvog dana bio najbolje plasirani Norvežanin, gledao je u leđa pobedniku Štefanu Kraftu i sa Kamilom Stohom kompletirao pobedničko postolje.

Japancu su skokovi od 129,5 i 139 metara doneli drugi ovosezonski, a ukupno 13. trijumf u karijeri, dok je Štefan Kraft posle dve treće pozicije upisao prvu pobedu ove godine. Uveliko je Austrijanac nadmašio učinak iz minule sezone, koja mu je od 2015. godne bila najlošija. Stigao je Štefan Kraft do 22. pobede, i uz Rjoju Kobajašija i Anžea Lanišeka je, za sada, najveća pretnja po Karla Gajgera.



tagovi

zimski sportoviski skokoviSvetski kup u ski skokovimaRjoju KobajašiŠtefan KraftHalvor Egner GranerudDanijel Andre TandeKamil Stoh

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara