Slavlje Olge Danilović
Slavlje Olge Danilović

Fed kup: Gruzija ad acta, neka se spremi Turska

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.02.19. | 17:42

Srpska reprezentacija slavila sa 2:1 prvog dana takmičenja u okviru I grupe Evro-afričke zone

Fed kup tim Srbije startovao je pobedom takmičenje u engleskom Batu gde se naše devojke bore za plasman u viši rang u okviru I grupe Evro-afričke zone.

Prvi protivnici naše reprezentacije bile su predstavnice Gruzije nad kojima je ostvarena pobeda od 2:1 u susretima. Sve je bilo gotovo posle dva singla, u kojima su slavile Ivana Jorović i Olga Danilović. U prvom singlu Jorovićeva je savladala Mirijam Bolkvadze rezultatom 6:3, 6:1, dok je Danilovićeva pobedila Katarinu Gorgodze sa 7:5, 6:3. Usledio je dubl meč u kome su Jorović i Danilović izgubile od gruzijskom para Kalašnjikova/Bolkvadze 3:6, 5:7.

Izabrane vesti

Srbija se nalazi u zonskom takmičenju i smeštena je u Grupu B (B) u kojoj se nalaze i Hrvatska, Gruzija i Turska sa kojom naše predstavnice u Batu sutra od 11 časova po srednjoevropskom vremenu ukrštaju rekete.

„Žao mi je što nismo pobedile i dubl, iako je bilo 2:0 posle singlova. Singl je bio dosta psihički i fizički težak i drago mi je što sam izvukla pobedu iz tog meča. Imala sam veliku podršku našeg tima, i sa klupe i od selektorke. Drago mi je da smo savladale Gruziju i ove godine i sada su nam misli okrenute ka narednom protivniku, Turskoj“, rekla je Danilovićeva.

Ivana Jorović

Veliko zadovoljstvo viđeno je i na licu Jorovićeve koja je donela prvi poen Srbiji prvog dana takmičenja.

„Zadovoljne smo današnjim danom, dale smo sve od sebe na terenu. Na žalost u dublu nismo uspele da slavimo, ali mislim da je najbitnije da smo singlove pobedile. Već sada se fokusiramo na sutrašnje mečeve, na pozitivnu atmosferu, imamo sjajan tim iza sebe. Srbijo navijaj za nas, pruži nam podršku!“ pozitivna je simpatična Čačanka.

Pobednici grupa u Batu boriće se u mini plej-ofu za plasman u plej-of za Svetsku B grupu 2020. koji je na programu 20. i 21. aprila ove godine. 

FOTO: TSS


tagovi

Ivana JorovićOlga Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara