""
""

101 velikan srpske košarke: Ko osvaja Evroligu? Ko će na F4? Ko će biti MVP?

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.17. | 00:04

Kako ćemo godinu za nama pamtiti i po istorijskoj promeni sistema takmičenja u Evroligi, pa i čudesnim pobedama Crvene zvezde, redakcija portala MOZZART Sport napravila je veliku anketu sa našim košarkaškim arhitektama i postavila im tri pitanja

Nijedan sport - osim vaterpola, ali nije to ta konkurencija - nije iznedrio toliko ikona i izazivao tako iskrenu i snažnu eksploziju osećanja zbog istorijskih uspeha kao što je to svih ovih godina radila kraljica igara. Zato košarka i zauzima posebno mesto u srcu nacije.

Izabrane vesti

U danu kada 2016. arhiviramo kao godinu najvećeg uspeha reprezentativne košarke u Srbiji, redakcija portala MOZZART Sport uspela je na jedno mesto da okupi 101 velikana čija su dela sagradila postojeću imperiju i tako postavila teško dostižne standarde. Na reprezentativnom i klupskom nivou.

Kako ćemo godinu za nama pamtiti i po istorijskoj promeni sistema takmičenja u Evroligi, pa i čudesnim pobedama Crvene zvezde, redakcija portala MOZZART Sport napravila je veliku anketu sa našim košarkaškim arhitektama i postavila im tri pitanja:

1. Ko će biti šampion Evrolige?
2. Koja četiri tima će učestvovati na Fajnal foru?
3. Ko će biti MVP?

Pre nego što pređemo na listu, moramo da naglasimo da se na istoj nisu našli sadašnji učesnici Evrolige, kako ne bi došlo do eventualnih sukoba interesa. Tu mislimo na igrače, članove uprave i trenere Crvene zvezde, najboljeg evropskog stručnjaka svih vremena i dirigenta Fenerbahčea Željka Obradovića, te kapitena srpske reprezentacije Miloša Teodosića, čiji je uticaj na razvoj naše košarke takođe nemerljiv. Presedan smo napravili sa tim menadžerom Crvene zvezde Nebojšom Ilićem. Jer, obeležio je jednu epohu kluba sa Malog Kalemegdana kao igrač i član stručnog štaba, a poslednjih godina deo je i najvećih uspeha nacionalnog tima Srbije.

Na kraju, cela ekipa portala MOZZART Sport duguje beskrajnu zahvalnost svim našim velikanima jer su se odazvali na poziv i bili voljni da učestvuju u anketi. Takođe, zahvaljujemo se i asovima poput Vlada Divca, Peđe Stojakovića i Ljubodraga Ducija Simonovića, jer su imali opravdane razloge zbog kojih nisu želeli da učestvuju u ovom projektu i mi iste poštujemo.

Treba da istaknemo i to da smo kod Dušana Dude Ivkovića i Dejana Bodiroge, na njihovo insistiranje, napravili male izuzetke i ostavili im nešto širi prostor za konačni izbor. Jer, ipak su to Duda i Bodi Bond.

A sada, vreme je za našu listu. Nadamo se da ćete uživati.

GLASOVI ZA ŠAMPIONA EVROLIGE

1. CSKA Moskva: 58
2. Fenerbahče: 39
3. Real Madrid: 3
4. Olimpijakos: 2

GLASOVI ZA F4

1. CSKA Moskva: 101 glas
2. Fenerbahče: 101
3. Real Madrid: 87
4. Olimpijakos: 52
5. Baskonija: 29
6. Panatinaikos: 20
7. Darušafaka: 10
8. Barselona 4
9. Crvena zvezda 3
10. Žalgiris: 1

GLASOVI ZA MVP

1. Miloš Teodosić: 77 glasova
2. Bogdan Bogdanović: 10
3. Nando de Kolo: 3
4. Jan Veseli: 2
5. Vasilis Spanulis: 2
6. Bobi Dikson: 2
7. Serhio Ljulj: 2
8. Ekpe Judo: 2
9. Derik Braun: 1
10. Džastin Doelman: 1

P​RIREDILA: REDAKCIJA MOZZART SPORTA
GRAFIKA: MOZZART SPORT


tagovi

Zoran StevanovićZoran SretenovićZoran SavićZoran Moka SlavnićZlatko BolićŽeljko LukajićŽarko VarajićŽarko PaspaljŽarko ČabarkapaVule AvdalovićVlado ŠćepanovićVladislav LučićVladimir KuzmanovićVladimir ĐokićVladimir CvetkovićVlade JovanovićVlade ĐurovićVlada VukoičićVeselin PetrovićVelimir GašićUroš TripkovićSvetislav PešićStevan KaradžićSrbijaSonja PetrovićSlobodan KlipaSaša ObradovićRatko RadovanovićRaško KatićRadmilo MišovićPredrag DrobnjakPredrag DanilovićPetar BožićOliver PopovićOgnjen AškrabićNikola LončarNenad KrstićNenad ČanakNemanja BjelicaNebojša IlićNataša KovačevićMlađan ŠilobadMiško RažnatovićMiroslav PecarskiMiroslav Muta NikolićMiroslav BerićMilovan StepandićMiloš VujanićMilivoje KaralejićMilica DabovićMilenko TopićMilan GurovićMijailo GrušanovićMarko IvanovićMarina MaljkovićMarin SedlačekLuka PavićevićKosta PerovićJelena MilovanovićIgor RakočevićIgor KokoškovGoran GrbovićEvroligaDuško VujoševićDušan KecmanDušan Duda IvkovićDražen DalipagićDragan TodorićDragan ŠakotaDragan KićanovićDragan KapičićDragan ĐilasDejan TomaševićDejan MilojevićDejan MijatovićDejan BodirogaDarko RusoBratislav ĐorđevićBožidar MaljkovićBoško ĐokićAnđelija ArbutinaAna DabovićAleksandar TrifunovićAleksandar RaškovićAleksandar RašićAleksandar ĐorđevićAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara