""
""

Bomba koja nije eksplodirala! Mitrović odbio legendu i transfer u velikana

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.17. | 11:08

Srpski napadač je u januaru mogao da pređe u jedan od najjačih klubova Evrope

Mogao je do kraja sezone da se bori za titulu u Ligi šampiona, a boriće se za jedno od prva dva mesta u Čempionšipu! Aleksandar Mitrović je doneo odluku koju bi doneo mali broj fudbalera.

Izabrane vesti

Iz Francuske stižu neverovatne vesti da je Mitrogol ove zime, u januarskom prelaznom roku odbio ponudu Pari Sen Žermena!

I ostrvski mediji se nadovezuju na izvore iz Francuske i potkrepljuju priču sa još nekim detaljima. Tvrde da je Mitrović imao na stolu ponudu jednog od najajčih klubova Evrope, ali da je rešio da ostane u Njukaslu i pomogne klubu da se vrati u Premijer ligu. Tek sada one njegove reči da „oseća odgovornost za ispadanje Njukasla iz Premijer lige i da je ostao kako bi obezbedio povratak“ dobijaju dodatnu težinu.

Mitrovića je zvao lično direktor francuskog kluba i proslavljeni centarfor Patrik Klajvert. Holanđanin je u Mitrogolu prepoznao napadača koji bi pomogao francuskom klubu u nastavku sezone. Priča ima smisla...

PSŽ od klasičnih napadača ima samo Edinsona Kavanija i maldog Žan-Kevina Ogustana. Kavani igra sjajno ove sezone, vodi bitku za Zlatnu koapčku Evrope, drugi je strelac Lige šampiona, ali u Parizu su procenili da mu je potrebna podrška. Mladi Ogustan još nije taj kalibar i bilo je opcija da ode negde na pozajmicu, a da njegovo mesto dođe neki kvalitetniji napadač.

Klajvertova želja je bila da to bude Mitrović. Jer, Kavani igra gotovo svaki meč, troši se i umara se, PSŽ napada trofeje na više frontova, a ne treba smetnuti s uma i da Urugvajac ima i naporna putovanja zbog reprezentativnih obaveza i da mu je ponekad potrebna pošteda... Zbog toga se cele zime spekulisalo o dolasku centarfora na Park prinčeva, najčešće se pominjao Lukas Alario iz River Plejta, a sada se ispostavlja da je i Mitrovićevo ime bilo u opticaju. 

Inače, Mitrović je već dva puta igrao protiv Pari Sen Žermena u Ligi šampiona noseći dres Anderlehta. Upravo iz belgijskih dana njegove karijere ga pozanje Patrik Klajvert. Holanđanin je s pažnjom pratio igre srpskog napadača i tada ga etiketirao kao potencijalnu zvezdu.

Osim što je Mitrović želeo da ostane u Njukaslu, ni klub sa severa Engleske nije bio raspoložen za prodaju srpskog napadača. Trener Benitez je stavio veto na prodaju bilo koga iz ofanzivne linije jer insistira na sistemu rotacije i Mitrović mu je neophodan uprkos tome što je Dvajt Gejl prvi napadač u većem delu sezone. To i nije loša odluka s obzirom da se sada Gejl povredio i da će propustiti narednih pet utakmica pa će Mitrović dobiti šansu u prvih 11. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksandar MitrovićČempionšipEngleskaEvropaFrancuskaLiga 1Pari Sen ŽermenPatrik Klajvert

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara