Borićemo se za četvrtfinale dok god postoji šansa!

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.03.18. | 19:30

"Ako nam se ukaže šansa - probaćemo da napadnemo, ako ne - probaćemo na drugim poljima to da nadomestimo", kaže iskusni krilni centar

Zajedničkom večerom u sredu uveče košarkaši Crvene zvezde su iza sebe nekoliko turbulentnih dana ispunjenih nekim čudnim stvarima. Sada je fokus samo na sledećoj utakmici - protiv Unikahe u dvorani Aleksandar Nikolić (petak, 19.00). 

I zaista, izabranici Dušana Alimpijevića su na treningu otvorenom za novinare izgledali kao da su ih pad forme u poslednjim nedeljama, kao i neka dešavanja van terena ujedinili još više, pošto je atmosfera uoči početka ozbiljnog rada bila na svom vrhuncu. 
„Atmosfera je i dosad bila dobra, nije bilo apsolutno nikakvih problema. Video se pad forme u prethodnim utakmicama, ali verujem da je to iza nas. Mislim da smo imali dovoljno vremena u prethodnoj sedmici da treniramo, da radimo na našoj igri i spremno ulazimo u meč s Unikahom“, kaže nam Milko Bjelica i uverava da se tako nešto nije ni dovodilo u pitanje.

Izabrane vesti

Zato smo prešli na konkretne stvari - pitali smo ga za mišljenje o kvalitetima gostiju iz Malage?
„Unikaha je vrlo dobra ekipa, izuzetno organizovana. Ima odličnog trenera koji je vrlo dobro organizovao timsku igru i poslednjih nekoliko kola dosta dobro izgledaju. Mi imamo dosta prednosti u našoj igri koje treba da iskoristimo sutra i nadamo se uz što veći broj navijača da pokažemo dobru igru“.

Trener Unikahe Đoan Plaze najavio je da Nemanja Nedović neće igrati zbog problema sa povišenom temperaturom, te da u sastavu neće biti ni Gjorgija Šermadinija. Bjelica, ipak, ne veruje u ove priče...
„To se neće znati do početka utakmice, dok igrači ne izađu na teren. Mi se spremamo kao da igraju kompletni i znamo da će njihove zamene pokušati da iskoriste minute na terenu. Sa te strane ne treba da razmišljamo o tome ko će da igra, ko ne, da ne bi došlo do opuštanja“.

Sezona je već stigla u fazu kada će se voditi najveće borbe na svim frontovima. To kod iskusnog krilnog centra daje samo dodatni podstrek.
„U narednih mesec i po dana dosta dobrih stvari možemo da dobijemo. Posle poraza u finalu Kupa treba da razmišljamo samo o sledećoj utakmici, da probamo da dođemo u našu prepoznatljivu formu“.

Jadranska liga je prioritet i tu spora - nema. Ali, šta sa Evroligom? Teorija i dalje igra određenu ulogu...
„Dok naše šanse skroz ne budu nestale mi ćemo probati da se borimo maksimalno. Ako nam se ukaže šansa - probaćemo da napadnemo, ako ne - probaćemo na drugim poljima to da nadomestimo“.

Meč u Malagi bio je jedan od najlošijih za Crvenu zvezdu ove sezone. Zato Bjelica poziva saigrače da ulože dodatni napor kako bi se revanširali protivniku. 
„Motiv više, za mene i ceo tim, pre svega individualno, ali i sveukupno. Treba da pokažemo karakter, da to nije bio realan odnos snaga“.

Foto: Star Sport


tagovi

Milko Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara