""
""

Buongiorno Italia: Pioli tražio Murinju četvoricu! Beloti kao Prasak groma i Bađo, a ispred Vijerija, Inzagija, Tonija...

Vreme čitanja: 5min | pon. 14.11.16. | 11:47

Siniša Mihajlović se pojavio u hotelu dok je Alegri davao intervju i zapretio mu. Derbi Milan - Inter počeo s Badeljom

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Italijanska štampa posvećuje veliki prostor svom novom fudbalskom idolu Andrei Belotiju, kojeg porede s velikanima Kalča, poput Rive i Bađa. Zagreva se i atmosfera za milanski derbi, piše se da su Kandreva i Pioli izgladili odnose, a da je Milan spremio 9.000.000 evra za Badelja. Ističe se i da Romin trener Spaleti nikada nije imao tako dobar prosek bodova po utakmici kao od povratka na klupu Đalorosih. Korijere otkriva i da Inzagi ima klauzulu da ostaje u Laciju do 2019. ako obezbedi učešće u evrokupovima ove sezone. Tutosport objavljuje intervju s Alegrijem koji poručuje navijačima Juvea da uživaju u pohodu na trofeje Bjankonera u ovoj sezoni. Za nas je najinteresantnija čitava stranica koju Korijere posvećuje Aleksandru Mitroviću, koji je, prema informacijama Korijerea, na Napolijevom nišanu i koji je već počeo pregovore preko posrednika s Njukaslom da ga dovedu  u januaru u Napulj.  

LA GAZZETTA DELLO SPORT  

“Belotijev bend”, naslov je istraživanja Gazete u kojem su evidentirali 20 najvećih talenata italijanskog fudbala. U podnaslovu se kaže da nijedan italijanski napadač nije postigao toliko golova kao Beloti u 2016. godini. “Azuri imaju centarfora” konstatuje Gazeta, koja na unutrašnjim stranama ističe da niko u ovom veku nije dao tri gola u nacionalnoj selekciji na prve tri utakmice poput Belotija. Podseća se da Inzagi, Di Natale i Baloteli nisu postigli nijedan, a Vijeri, Toni i Pele samo jedan.  

Među 20 fudbalera koji su budućnost Kalča, osim Belotija, Gazeta je uvrstila Donarumu, Kontija, Kalabriju, Ruganija, Kaldaru, Romanjolija, Mazinu, Bareku, Kataldija, Mandragoru, Lokatelija, Benasija, Galjardinija, Pelegrinija, Poltana, Berardija, Kaprarija, Beranaredeskija i Di Frančeska.  

U vrhu strane Gazeta zagreva atmosferu za milanski derbi na programu sledeće nedelje. “Derbi, prve varnice. Prelazni rok kao pretnja. Milan - Inter počinje od Badelja”, piše Gazeta. U podnaslovu se dodaje da su Rosoneri stavili na sto 9.000.000 evra za igrača Fjorentine.  

“Pioli - Kandreva, totalno otopljavanja. Montela i gol iz daljine”, iznosi dva bitna momenta za derbi Gazeta. Prvi govori o tome da su novi trener Intera i reprezentativac Italije izgladili odnose koji su bili kompromitovani “nerazumevanjem” dok su bili u Laciju, a drugi aludira na činjenicu da nijedan klub u Seriji A nije postigao toliko golova udarcima van kaznenog prostora, kao Milan (sedam).  

“Juve - Bentankur, susret”, izveštava Gazeta o ubrzavanju pregovora o transferu igrača Boke Juniors u Juvenuts. U podnaslovu se kaže da će Marota danas imati susret s predsednikom Boke, a na unutrašnjim stranama se navodi da je Juve na osmom mestu tabele klubova koji izdvajaju najviše novca za plate svojih fudbalera. Na prvom mestu je Mančester Junajted, druga je Barselona, treći Mančester Siti, a četvrti Real. Od italijanskih klubova, na 11. mestu je Roma, a na 14. Inter. Interesantno je da su među prvih 20 timova, čak 11 iz Premijer lige, po tri iz Španije i Italije, dva iz Nemačke i jedan iz Francuske.

CORRIERE DELLO SPORT  

“Spaleti kao nikada”, naslov je uz fotografiju nasmejanog trenera Rome koji po statističkim podacima nije imao nikada tako visok prosek osvojenih bodova po utakmici u svojoj  karijeri. “Roma putuje u proseku sa 2,08 bodova po utakmici. Trener Rome je prevazišao samog sebe. Ni u Rusiji ni tokom prvog četvorogodišnjeg boravka u Rimu nije imao tako ohraburujuće brojeve”, stoji u nadnaslovu i podnaslovu koji podvlače Spaletijev odličan bilans otkako se vratio u Trigoriju početkom ove godine.  

“Salah postigao gol za Egipat, Džeko dobio crveni karton”, posvećuje naslov napadačima Rome koji su se na različite načine istakli u dresu svojih reprezentacija.

U vrhu strane Korijere otkriva nepoznat detalj iz ugovora Simonea Inzagija s Laciom: ”Inzagi do 2019. ako obezbedi Evropu”. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da u ugovoru postoji klauzula po kojoj se ugovor automatski obnavalja uz povećanje plate do 2019. ako Inzagi obezbedi plasman u Ligu šampiona i Ligu Evrope.  

Korijere danas objavljuje i dva velika intervjua, prvi s Votfordovim trenerom Valterom Macarijem i drugi sa vlasnikom Atalante Antonijom Prekasijem. “Englesko hvala ti”, izjavio je  Macari ističući da se preporodio u Premijer ligi i da je englesko prvenstvo najjače na svetu.  

Atalanto očaravaš me”, nije krio zadovoljstvo prvi čovek tima iz Bergama, najprijatnijeg iznenađenja ovog šampionata. “Nazamislivo zadovoljstvo su mi pružili naši mladi igrači”, želeo je da naglasi patron Atalante da su stub Gasperinijevog tima mladi igrači koje je on želeo u timu, odnosno da je sve to proizvod njegove politike podmlađivanja tima i filozofije razvijanja omladinskog pogona.  

Korijere piše i da je Stefano Pioli kontaktirao Žozea Murinja kako bi se raspitao o Darmjanu, Smolingu, Blindu i Depaju, igračima koji nisu više u prvom planu trenera Mančester Junajteda, a bili bi vrlo korisni Nerazurima. Korijere tvrdi da bi jedan ili čak dvojica od pomenute četvorke mogli da stignu u Pinetinu u januaru.  

TUTTOSPORT  

“Juventini budite Alegri (srećni)”, dvosmisleni je naslov intervjua s trenerom Bjankonera s kojim otvara današnje izdanje Tutosport. U razgovoru s glavnim i odgovornim urednikom torinskog lista, Alegri je pozvao navijače Juve da uživaju u pohodu Stare dame u ovoj sezoni na trofeje. “Idemo u lov na šestu uzastopnu titulu prvaka, to je istorija”, podvukao je Alegri činjenicu da to nikome nije pošlo za rukom u istoriji Kalča. “Mi smo Juve i ne treba da imitiramo nikoga, ni Barsu ni Bajern”, poručio je Alegri, uz opasku da je bolje od formacijiskih postavki imati velike igrače na raspolaganju. I kad smo već kod njih, Alegri je hteo da pohvali svoje senatore: ”Senatori mi pomažu, ali i Bufon, Barzalji, Bonući i Kjelini moraju da budu podržani. Rugani je budućnost, ne samo Juvea već i nacionalne selekcije. Iguain je bio jedini igrač koji je mogao da pojača naš napad, zato smo ga uzeli”,  otkrio je Alegri.

Tutosport prepričava i interesantnu koincidenciju budući da se tokom intervjua Alegrija u jednom luksuznom hotelu u Torinu pojavio u holu i Siniša Mihajlović: „I sa Mihom smo imali predjelo derbija”. U tekstu na unturašnjim stranama se prepričava vrlo srdačan susret dvojice trenera bez obzira što se nalaze na klupama ljutih rivala i obostrano obećanje da će na derbiju sevati varnice. “Maks, pratimo vas”, upozorio je Mihajlović Alegrija.  

“Beloti, treseš mreže kao Riva”, napravio je Tutosport najbolji mogući kompliment napadaču Torina i Azura budući da ga je stavio u relaciju s najefikasnijim strelcem u istoriji italijanske nacionalne selekcije i legendom Kaljarija i Kalča. Torinov golgeter postigao tri gola na prve četiri utakmice u dresu Azura, izjadnačivši se sa  “Praskom groma”(nadimak Rive) i Robijem Bađom. Na unturašnjim stranama Tutosport prenosi izjavu igrača Torina da je njegov uzor Aguero iz Mančester Sitija.  

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Andrea BelotiBuongiorno ItaliaEvropaInterItalijaJuventusLacioMilanMilan BadeljRomaSerija AStefano PioliTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara