"Buongiorno Italia"
"Buongiorno Italia"

Buongiorno Italia: Roma čuva Mihi posao, Dibala je bolji od Del Pjera

Vreme čitanja: 5min | čet. 07.01.16. | 12:49

U Palermu u stilu idi mi - dođi mi kada je pozicija trenera u pitanju

Buongiorno Italia(Od dopisnika MOZZART Sporta)

Utakmice 18. kola Serije A su u prvom planu italijanske sportske štampe.  Inter je ponovo nemilosrdan i ciničan, Napoli je otkrio da može da pobeđuje i bez golova Iguaina, Iličić i Kalinić drže u vrhu Fjorentinu, a Juve nastavlja da melje sve pred sobom. Ipak prava drama se živi u Rimu i Milanu. Dva rimska kluba se nalaze u velikoj krizi i mogla bi da promene trenere u sledećih par dana, baš kao i Milan. U Palermu su prisustvovali još jednom vodvilju u režiji predsednika Mauricija Zamparinija , u stilu idi mi - dođi mi, oko trenerske klupe: Balardini je prvo dobio otkaz, zatim je Jakini pozvan da se vrati, a onda mu je Zamparini zalupio slušalicu jer mu je tražio pojačanja u januru, da bi na kraju večeri Balardiniju ponovo bio poveren tim.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta

Inter na čelu, Milan sa krstom“ , opisuje u vodećem naslovu aktuelnu situaciju u dva milanska kluba. Nerazuri kojima apetit sve više raste i Rosoneri koji su već daleko, ne samo od Lige šampiona već i od Lige Evrope.

Ikardi-gol, super Handa i deveti put Mančo pobeđuje sa 1-0“, podnaslov je posvećen Interu koji se vratio svom „ciničnom“ načinu stizanja do tri boda posle poraza od Lacija. Gazeta zapaža da Inter ne pruža dopadljivu igru i da je Mančini toga svestan zboga čega i podvlači njegovu izjavu da mu nedostaje par pojačanja, ali da Inter mora prvo da proda par igrača da bi mogao da izađe sa ozbiljnim ponudama za fudbalere koji ga interesuje.

Donadoni doveo pred ambis Mihajlovića“, piše list posle poraza Milana od Bolonje. U podnaslovu se kaže još da Rosoneri nemaju igru i da je Berluskoni van sebe, te da bi Siniša verovatno bio već otpušten da se utakmica sa Romom ne igra u subotu. „Siniša je zaleđen do subote tako da će na Olimpiku, on i Garsija, igrati ne samo za tri boda već i za ostanak na klupi“.

U vrhu strane Gazeta hvali timove koji dišu u vrat Interu i koji su zabeležili juče pobede u šampionatu(Juve, Napoli i Fjorentina). „Juveov voz smrti“, poigrala sa Gazeta sa imenom na italijanskom jedne od najvećih atrakcija u luna parkovima „ottovolante“, kako bi istakla osmu uzastopnu pobedu Bjankonera u prvenstvu.  „Napoli i Ljubičasti ne posustaju“, dodaje list da timovi Mauricija Sarija i Paola Souze ne gube korak sa Interom. Takođe se stavljaju pod reflektore protagonisti pobeda tri tima, Dibala, Insinje i Iličić. Štaviše, Fjorentina je postavila novi rekord  u broju osvojenih bodova u prvih 18 kola od kako se za pobedu dodeljuju tri boda.

Roma, talac zlih duhova i Kjevo je zaustavio“, naslov je posveće Đalorosima koji nisu uspeli da pobede i pored vođstva od 2-0 i 3-2 protiv Kjeva. Utakmica Kjevo-Roma ući će u anale italijanskog fudbala i kao prva na kojoj je primenjano „oko sokolovo“, odnosno tehnologija, za izjednačujući gol Pepea.

Kolantuono pobedio svoju Atalantu, Balardini otpušten i vraćen“, piše Gazeta o neverovatnoj priči u kojoj je glavni akter predsednik Palerema Mauricio Zamparini. On je dao otkaz Balardiniju posle poraza od Fjorentine i pozvao je Jakinija da se vrati na klupu Palerma, budući da je još uvek pod ugovorom sa sicilijanskim klubom. Međutim, pošto je Jakini tokom telefonskog razgovora izrazio želju da se Palermo pojača sa par igrača, Zamparini mu je zalupio slušalicu i okrenuo broj telefona Balardinija obavestivši ga da je i dalje trener Palerma.

CORRIERE DELLO SPORT

Korijere

„DOSTA“,naslov je preko cele strane rimskog sportskog dnevnika koji se odnosi na oba rimska kluba koji su remizirali na jučerašnjim utakmicama, produbljujući već ozbiljne krize i u Trigoriji i u Formelu.

Još jedno kolo za zaborav za rimske klubove“, piše Korijere koje zapaža da su timovi u trci za skudeto pobegli na tabeli Romi i da je sada zona Lige šampiona na pet bodova udaljenosti. „Garsija igra na sve ili ništa protiv Milana“, najavljuje list da će za francuskog stručnjaka na klupi Rome meč protiv Rosonera bidi presudan za njegov ostanak na kormilu Đalorosih.

Lacio izgubio još jednu šansu da uhvati priključak. Turobni remi 0-0 sa Karpije bez jednog udarca u okvir gola. Pioli ponovo pod lupom i Olimpiko zviždi“, stoji u podnaslovu posvećenom Nebeskoplavima dok se na unutrašnjim stranama tvrdi da je Lotito vrlo blizu odluke da izvrši totalnu revoluciju u Laciju, uključujući i prodaju pojedinih fudbalera

Za titulu zimskog prvaka ostala samo četiri tima“, konstatuje Korijere da su samo Inter, Napoli, Fjorentina i Juventus imaju matematičke šanse da se okite laskavim nazivom .

TUTTOSPORT

Tutosport

Torinski sportski dnevnik veze pohvale na račun Dibale, čas ga poredi sa Tevezom, čas sa Del Pjerom. „Dibala je bolji od Aleksa“, naslov je uz fotografiju slobodnog udarca Argentinca kojim je doveo u vođstvo Juventus protiv Verone. Ispod piše da je Paulo napravio još jednu čaroliju iz slobodnjaka kojom je inspirisao pobedu Juvea nad Veronom. List piše i da Dibala ima bolji prosek golova u dresu Juventusa u poređenju sa debitantskom sezonom Aleksa Del Pjera.

Ispod zaglavlja Tutosport objavljuje  „polemički“ naslov na račun lidera na tabeli Serije A. “Inter nemilosrdna i... pomognuta“, aludira otvoreno torinski dnevnik na nedosuđeni penal u korist Empolija koji je mogao da promeni konačan ishod. „Još jedna pobeda sa 1-0 uz dosta muke“, precizira list uz podatak da je ovo deveta pobeda sa minimalnim rezultatom Nerazura u ovoj sezoni.

Sada je ovo Toro gubitnika“, naslov je za poraz Torina od Napolija 2-1. U podnaslovu list kritikuje igru, zalaganje i ponašanje igrača Torina:“Granete u podređenom položaju, nisu se radovali postignutom golu i na kraju utakmice se šale sa svojim protivnicima, ali se smeje samo Napoli“.

Tehnologija anti Garsija. Roma zaustavljena“, jasna je asocijacija u naslovu na činjenicu da bi Roma verovatno pobedila Kjevo da od ove godine nije uvedena video tehnologija na golovima u utakmicama Serije A, pošto niko na stadionu nije primetio da je Pepe postigao gol. Osim tehnološkog „oka sokolovog“.

Mihajlović, agonija je poslužena“, koristi Tutosport izjavu Siniše Mihajlovića pre utakmice sa Bolonjom kako bi dolila ulje na vatru u već prilično zapaljivoj atmosferi u Milanelu. Podsetimo Mihajlović je u utorak izjavio da će meč protiv Bolonje biti uvod u preokret ili agoniju Milana.

Kakva farsa sa Jakinijem u Palermu“, naslov je Tutosporta za tragikomičnu jučerašnju priču o kormilu sicilijanskog kluba koje je kao ping-pongu prelazilo do Balardinija do Jakinija i natrag.

PIŠE: Željko Pantelić

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Mozzartsport)


tagovi

Siniša MihajlovićSerija ARomaPaulo DibalaNapoliMilanJuventusItalijaInterFjorentinaEvropaAlesandro Del Pjero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara