""
""

Čelični živci odvela Gaskea u polufinale, a tamo ga čeka Novak (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.07.15. | 20:57

Francuski teniser posle pet setova, od koji je poslednji trajao gotovo sat i po, savladao Švajcarca Stena Vavrinku i napravio najvećih uspeh u karijeri na grend slem turnirima

 

Izabrane vesti

Francuski teniser Rišar Gaske, bez dileme, najprijatnije je iznenađenje na Vimbldonu ove godine. Malo je bilo onih koji su mu davali šanse na londonskoj travi, a on je u četvrtfinalu, posle pet setova, savladao Švajcarca Stena Vavrinku sa 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 11:9.

Gaskeu, koji je postavljen za 21. nosioca na Vimbldonu, ovo je najveći uspeh u karijeri, pored polufinala Ju Es Opena iz 2013. godine.

Sasvim zasluženo je Francuz napravio odličan rezultat, imao je debele živce u petom setu koji je trajao skoro sat i po i dočekao u finišu nekoliko vezanih grešaka rivala.

Ipak, ono što sada čeka Gaskea je najteži izazov u današnjem tenisu – a to je duel sa prvim reketom sveta Novakom Đokovićem u polufinalu.

Francuski i srpski teniser do sada su se sastajali 12 puta, a Gaske je slavio samo jednom. To se desilo 2007. godine na mastersu u Kini, kada je Gaske pobedio u dva seta.

Poslednji put Đoković i Gaske igrali su ove godine u šesnaestini finala Rolan Garosa, tada je srpski teniser izgubio samo pet gemova u tri seta.


(FOTO: Action Images)


tagovi

VimbldonŠvajcarska 1Sten VavrinkaRišar GaskeNovak ĐokovićFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara