""
""

Crvena zvezda i Mega - za F8 Evrolige!

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.02.17. | 20:02

Tim iz Sremske Mitrovice zakazao finale kvalifikacionog turnira za mlade ubedljivim trijumfom nad praškom akademijom - 82:63

Finale beogradskog kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige za 2017. godinu odigraće dva srpska tima - Crvena zvezda i Mega Bemax.

Izabrane vesti

Posle crveno-belih, drugu kartu za finale overili su i klinci Vlade Vukoičića, ubedljivim trijumfom nad košarkaškom akademijom iz Praga i to rezultatom 82:63 (28:9, 24:10, 12:15, 18:19).

I baš kao u prva dva meča, supertalentovani Nikola Mišković bio je jedna od glavnih karika Meginog uspeha. Mladi biser Mege meč je završio sa 12 poena, tri skoka, dve asistencije i jednom ukradenom loptom, dok je najbolji strelac bio Aleksa Matić sa 13 koševa, pet uhvaćenih i dve ukradene lopte, te četiri asistencije. Mega je u svojim redovima imala čak šestoricu igrača sa dvocifrenim brojkama, a vrlo dobar bio je i Danilo Matović sa 11 poena i pet skokova. 

Konačni ishod meča mogao je da se oseti već posle prvih deset minuta, kada je rezultat bio 28:9. U nastavku je Mega napravila sasvim korektnu zalihu, zbog čega je mirnije odigrala nastavak meča. I susret završila sa čak 19 poena viška. 

U češkom sastavu dominirao je Joro Sidibe sa 10 poena i sedam skokova, a svestranu ulogu imao je i Jakub Slavik sa po šest poena i skokova, te četiri asistencije i tri ukradene lopte. 

Pobednik turnira u Železniku priključiće se Barseloni, Žalgirisu i Real Madridu, kao pobednicima već završenih turnira u Ospitaletu, Kaunasu i Koinu na F8 turniru u Istanbulu. Preostala mesta popuniće timovi koji budu dobili specijalne pozivnice Evrolige. 

(FOTO: Printscreen)


tagovi

Adidas next generation turnirEvroligaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara