Navijači Radničkog (©Starsport)
Navijači Radničkog (©Starsport)

Noć koja se u Kragujevcu čekala 101 godinu: Ušli smo u rudnik i iskopali grumen zlata

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 21:29

„Momci su prosuli magiju na terenu“, oduševljen je Slavko Perović, sportski direktor Radničkog

Čekala se ova noć 101 godinu u Kragujevcu! Radnički ide u Evropu, apsolutna je senzacija Mozzart Bet Superlige.

Kakvo su čudo napravili Šumadinci predvođeni trenerom Feđom Dudićem: od tri boda početkom oktobra do plasmana u Evropu. Fantazija!

Izabrane vesti

Kako je sudija Simović odsvirao kraj meča na Banovom brdu, gde je Partizan pobedio Čukarički (1:0), tako je počelo slavlje u Kragujevcu, jer je Radnički osigurao istorijski izlazak na međunarodnu scenu.

„Nismo mi još svesni šta smo uradili! Bićemo za koji dan, kada se malo slegnu utisci. Kada bih morao ovaj rad u poslednje četiri godine da sažmem u jednu rečenicu, ona bi glasila: ušli smo u rudnik i iskopali grumen zlata“, priča Slavko Perović, sportski direktor Radničkog.

Reči same naviru, poput bujice emocije nakon istorijskog uspeha.

„Ovo je rezultat koji je Kragujevac čekao 101 godinu. Čestitam svima: igračima, stručnom štabu, navijačima, upravi kluba, svima koji su bili uz nas, koji su nas podržavali. Moram da kažem da sam jako ponosan što sam deo rukovodstva koji je ostvario ovaj fantastični uspeh“.

Slavko Perović (desno) sa Darkom Ramovšem (MN Press)Slavko Perović (desno) sa Darkom Ramovšem (MN Press)

Na iglama su u Kragujevcu pratili meč na Banovom brdu. Gol Ksandera Severine otvorio je vrata Radničkom u Evropu.

„Mi iz rukovodstva smo gledali zajedno utakmicu Čukarički – Partizan, pošto igrači i stručni štab imaju slobodan dan. Kada je Severina dao gol, počeli smo sa licitacijom čime da ga častimo, da li da mu kupimo kuhinju ili uplatimo neko letovanje. Šalu na stranu, najzaslužniji za ovo su igrači i stručni štab. Momci su prosulu magiju na terenu ove sezone“.

Možda je rano da pričamo već sada o narednim koracima...

„Slavimo večeras, sutra već krećemo sa planovima. Najpre da se borimo za osvajanje četvrtog mesta, nismo mi sad ostali bez ambicija. Nije tajna, dugoročni cilj nam je da se posle svega zadržimo na ovim visinama“.

Radnički, nažalost, neće moći na „Čika Dači“ da igra Evropu.

„Mi smo u prvi mah prijavili Gornji Milanovac kao domaći teren, ali čujemo da ni on, izgleda, ne ispunjava uslove za Evropu. Videćemo sa ljudima iz FSS-a šta je najbolje, ali mislim da je najrealnije da igramo na nekom od ova tri nova stadiona“, poručuje Slavko Perović, jedan od kreatora čuda iz srca Šumadije.

Kružila je Evropa, kao kiša, 101 godinu oko Kragujevca. Večeras je najzad „pala“.


tagovi

Radnički KragujevacSlavko PerovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara