""
""

Crvena zvezda - to je Boban Marjanović! Čudo se dogodilo, Zvezda pokosila PAO posle neviđenog trilera!

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.04.15. | 22:25

S obzirom na pobedu Makabiju nad Albom u Berlinu, Panatinaikos ide dalje, i to na noge CSKA...

Čudo se dogodilo - Crvena zvezda je srušila Panatinaikos u završnici za infarkt! U prvoj fazi Evrolige Crvena zvezda je zamalo uzela meru velikom Olimpijakosu u prepunoj Kombank Areni. Pre nešto više od mesec dana pao je Makabi, a samo deset dana kasnije kroz iglene uši provukla se Barselona. Ali, za Panatinaikos u do vrha punom Pioniru važi nepisano pravilo da ne može dva puta da se provuče. Prošle sezone je to pošlo za rukom, ali ne i sada. Heroj Crvene zvezde je Boban Marjanović, koji je bio hladan kao špricer u poslednjih nekoliko sekundi triler završnice i sa linije slobodnih bacanja doneo pobedu koja se čekala gotovo 45 godina, a PAO poslao na megdan CSKA u četvrtfinalu - 69:68 (16:7, 14:19, 14:19, 25:23)! 

Izabrane vesti

Ako je potrebno tražiti likove koji su najzaslužniji za ovu izuzetno važnu pobedu, onda su to - verovatno najbolji igrač Evrolige ove sezone, Boban Marjanović, potom Jaka Blažič, čija je trojka iz očaja uništila goste, a zatim i Nikola Kalinić, koji je na kraju iz drugog plana postao najefikasniji igrač utakmice. Ipak, ovo je na kraju timska pobeda, koja je izvojevana na herojski način.

A šta je sve Crvena zvezda morala da uradi kako bi na kraju slavila pobedu vrednu orkanskog vetra u leđa pred početak polufinalne serije Jadranske lige i utakmica sa Partizanom! Posle odličnog prvog kvartala, gde je Zvezda gotovo perfektnom odbranom potpuno je uništila napadačku liniju Panatinaikosa usledila je prava drama i završnica o kojoj će se dugo pričati...

Sve je počelo od Jankovića i Dijamantidisa, koji su trojkama lagano "krckali" crveno-bele i najavili potpuni preokret rezultata. Neverovatnu podršku pružao je gotovo nezaustavljivi Esteban Batista, koji je ispod koša pravio dar-mar. Zvezda je sama sebi napravila ogroman problem kada je u finišu treće i na startu poslednje deonice bez poena bila skoro puna tri i po minuta, odnosno sve do trojke Luke Mitrovića. PAO je za to vreme napravio seriju 10:0, prelomio rezultat i poveo sa 60:52, na tačno pet minuta pre kraja utakmice. Ali, onda je usledila prava ludnica. Prvo je Blažič pogodio trojku, da bi Mitrović imao jednu laganu završnicu, a onda je Nikola Kalinić prvo sa tri bacanja potpuno vratio Zvezdu u igru. Sada je PAO bio taj koji nije mogao da realizuje napad, usled paklene odbrane domaćina, koja je konačno bila na nivou s početka utakmice, a sve do jednog pogođenog bacanja Batiste gosti su gotovo četiri minuta bili bez koša.

Nadu da bi čudo uopšte moglo da se dogodi umanjio je Dijamantidis sa dva pogotka sa linije penala, da bi Blažič potom u trans bacio beogradski hram košarke neverovatno teškom trojkom za potpuno izjednačenje rezultata (65:65), na 41 sekundu pre kraja. Šut za pobedu imao je Vilijams, ali je njegov pokušaj pokupio Marjanović, a do poslednjeg zvuka sirene mirne ruke imali su Dženkins i Zvezdin gorostas, za konačnih 69:68.

Meč sa Panatinaikosom ostaće u najlepšem sećanju svih navijača Crvene zvezde i zbog činjenice da je Boban Marjanović postao apsolutni rekorder po broju uhvaćenih lopti u jednoj sezoni, ali i ukupnom indeksu korisnosti u istom vremenskom periodu. 

Najefikasniji igrač u redovima Crvene zvezde bio je Kalinić sa 14 poena i četiri skoka, dok je Marjanović imao 12 poena i čak 16 skokova. Mitrović i Vilijams imali su po 11 poena, s tim što je Zvezdin plejmejker dodao sedam asistencija. Kod gostiju Batisa je ubacio 15 poena i uhvatio šest lopti, dok je Dijamantidis upisao 12 poena.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaPanatinaikosEvroligaDemarkus NelsonFK Crvena zvezdaBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara