""
""

Ekvatorijalna Gvineja plaća 87.000 evra i lečenje navijačima povređenim na meču sa Ganom

Vreme čitanja: 1min | pet. 06.02.15. | 15:31

Fudbalska konfederacija Afrike takođe je saopštila da će selekcija domaćina, Ekvatorijalne Gvineje u slučaju ponavljanja ovakvog incidenta, sledeći meč igrati pred praznim tribinama

Afrička fudbalska konfederacija kaznila je nacionalni savez Ekvatorijalne Gvineje kažnjen je sa 65.000 funti zbog incidenata na meču sa Ganom u polufinalu Kupa afričkih nacija.

Pored toga čelnicima saveza saopšteno je da će ta organizacija morati da snosi novčane troškove lečenja svih navijača koji su povređeni tokom incidenta na stadionu u Malabou.

Izabrane vesti

Gana je slavila u četvrtak sa 3:0, a navijači Ekvatorijalne Gvineje su u finišu meča da se obračunaju sa protivničim pristalicama, zbog čega je meč bio prekinut više od pola sata.

Domaći navijači morali su da napuste stadion posle intervencije policije, a tifozi Gane su ostatak duela posmatrali sa atletske staze.

Fudbalska konfederacija Afrike takođe je saopštila da će selekcija domaćina, Ekvatorijalne Gvineje u slučaju ponavljanja ovakvog incidenta, sledeći meč igrati pred praznim tribinama.

To znači da će publika ipak biti prisutna u duelu za treće mesto afričkog šampionata protiv Demokratske republike Kongo u nedelju.

Istog dana u finalu Gana će igrati protiv Obale Slonovače.

(FOTO: Action Images)


tagovi

međunarodni fudbalGanaEkvatorijalna GvinejaAfrički kup nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara