"Ni navijači neće biti pošeđeni "
"Ni navijači neće biti pošeđeni "

I kiparski fudbal na putu bankrota

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.05.13. | 15:04

"Budžeti su drastično smanjeni, a plate igrače prepolovljene", priča za MOZZART Sport Ljubomir Kasalović

Ni navijači neće biti pošeđeni Bankarska i finansijska kriza koja je zahvatila Kipar značajno je uticala na stanje u tamošnjem fudbalu o čemu svedoči i Ljubomir Kasalović koji je na ostrvu, kao igrač i trener, proveo sedam godina.
"Sve se promenilo preko noći, od zemlje o kojoj se sanja došlo se u situaciju da se stanje pogoršava iz dana u dan", kaže za mozzartsport.com, dojučerašnji trener Pafosa, Kasalović.
"Stranci su jedva čekali kraj šampionata kako bi otišli svojim kućama. Igrači nisu primali plate, publika je prestala da dolazi na utakmice, sve se srušilo. Život običnog sveta je unazađen I dalje se na bankomatima podiže po 300 evra, prijatelj koji je na računu imao 400.000 ostao je bez deset odsto ali mu i isplata preostalog dela nije zagarantovana".

Iz lige su ispali Pafos, Aja Napa i Olimijakos. Da li će sledeće sezone ostali prvoligaši igrati ligu?
"Doći će do velikih promena jer su budžeti drastično smanjeni, kako najvećim, tako i manjim klubovima. Igrači koji su, recimo, primali 7.000 evra imaće duplo manju platu. Stranci pod novim uslovima neće igrati pa će biti više domaćih igrača. Klubovi plaćaju stan i auto, ali sve ostalo plaća igrač, a veliki su troškovi za gorivo, hranu, struju, vodu...U velikom problemu je 90 odsto ekipa, nešto bolje stanje je u APOEL-u, AEL-u i donekle Anortrosisu. Dobar primer je Ivan Jovanović koji je postigao veliki uspeh na Kipru, sad je osvojio i titulu i otišao je jer je svestan dubine problema".

Izabrane vesti

Kakvi su vaši dalji planovi?
"Moj kum Saša Jovanović i ja smo radili zajedno i vezani smo za Kipar, naročito on, jer sedamnaest godina živi tamo. Bio je prvi strelac Pafosa, dugogodišnji je trener, ali sad smo na raskrsnici. Postoje tri ponude kiparskih prvoligaša, ali postoji i jedna ozbiljna ponuda od srpskog Superligaša. U sledećih petnaest dana rešićemo naš budući status", zaključio je Kasalović.

(FOTO: Action Images)


tagovi

AnortosisAPOELEvropaKiparLjubomir Kasalovićmeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara