"Nemanja Rnić"
"Nemanja Rnić"

Igrajte na... Bundesligu Austrije

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.08.14. | 10:23

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Nemanja Rnić, fudbaler Volfzbergera

Nemanja RnićIGRAJTE NA…
SALCBURG
ZATO ŠTO...

Neću reći ništa novo ako kažem da je Salcburg i ove sezone daleko iznad ostalih rivala i da bi samo čudo moglo da ga zaustavi na putu ka osvajanju još jedne šampionske titule. Jednostavno, oni kao da su iz neke druge dimenzije u odnosu na ostale austrijske prvoligaše, pa se svaki njihov nerešen rezultat u prvenstvu smatra prvorazrednom senzacijom. Igraju tečno, brzo i što je najvažnije jednostavno. Opasnost preti bukvalno sa svih strana, a ne nedostaje im ni strpljenja kada rival uspe da izdrži prve nalete.

Izabrane vesti

Vidim da su krenuli i u ovu sezonu silovito, rešeni da već na startu objasne šta protivnike očekuje tokom godine, pa su u prva dva kola postigli čak 11 golova, a primili samo jedan i to iz penala, u sudijskoj nadoknadi protiv Rapida. Činjenica da igraju Evropu sigurno neće uticati na pristup i eventualne kalkulacije, jer njihov trener ima na raspolaganju 20 igrača podjednakog kvaliteta koji uvek mogu da uskoče na teren i zagorčaju rivalu život. S druge strane, Rid je ekipa koja je do prošle sezone i umela nekako da iznenadi Salcburg, bar kada su u pitanju utakmice na domaćem terenu. U četiri prethodna okršaja su osetili svu snagu Red Bula, a ne sumnjam da će tako biti i ovog vikenda, iako igraju sasvim solidno, što naravno pred mečeve sa šampionom ne igra posebnu ulogu.

Imajući u vidu činjenicu da im je Salcburg prošle sezone na četiri međusobna okršaja tresao mrežu čak 16 puta, a da su sada na startu Rapid i Nojštat ispraćeni sa ukupno 11 golova, valja očekivati i goleadu na terenu Rida. Mreže su se često tresle i na prvom meču u sezoni koji je Rid odigrao kao domaćin protiv Nojštata, tako da baš sve ukazuje na festival golova.

Drugi vrlo dobar kec stiže sa duela Austrije i novog prvoligaša Altaha. Klub iz glavnog grada ne zna za pobedu u prva dva kola, a i taj jedan remi koji je ostvario izboren je golom u sudijskoj nadoknadi prottiv Grediga. Verujem da bi tri kiksa na startu bila previše za klub takvog renomea, pa očekujem da Altah plati ceh za Austrijin slab početak prvenstva. Altah je odigrao samo jedan meč i minimalnom pobedom protiv Šturma pokazao da nije slučajno ponovo u eliti.

NE IGRAJTE NA…
VOLFZBERGER
ZATO ŠTO...

Prvenstvo smo započeli onako kako verovatno nisu mogli da predvide ni najveći optimisti. Na tri utakmice, dve prvenstvene i jednom kup duelu, ostvarili smo sve tri pobede, uz gol razliku 12:3. Igramo kao u transu, poklopile su nam se sve kockice i sada ovako puni samopouzdanja stižemo na noge zvanično trećem timu Bundeslige Gredigu. Naravno, ne bih se usudio da predložim hrabru dvojku, ali kladiocima predlažem da izbegnu ovu utakmicu, jer je zaista sve moguće i potpuno je otvoreno.

Gredig je krenuo u borbu na tri fronta i to bi kasnije moglo da ostavi traga na timu, jer nisu naviknuti na takve okolnosti. Mi smo sasvim korektno "skockali" ekipu, a remi u prijateljskom meču protiv Čelsija je svima u klubu dao značajnu injekciju samopouzdanja, pošto smo videli da možemo sasvim ravnopravno da odigramo meč protiv znatno kvalitetnijeg rivala.

Moglo bi se reći i da je naša pobeda nad Austrijom u prošlom kolu malo nerealno visoka, jer smo od sedmog minuta igrali sa igračem više. Oni su nas pritisli pred kraj prvog poluvremena, a kako smo postigli drugi gol već u 47. minutu, kasnije je sve bilo mnogo lakše. Uz to praktično je sve što smo šutnuli ušlo u mrežu.

Naši prošlogodišnji okršaji su obilovali golovima, a sve što se dešavalo u prva dva kola ukazuje da je goleada mnogo bolji izbor od konačnog ishoda utakmice. Samo jedan međusobni susret prethodne sezone nije završio sa tri postignuta gola, a sada je samo Gredig zakazao na premijeri protiv Austrije u Beču.

Preostala dva meča trećeg kola nisu jednostavna za prognozu. Šturm je favorit protiv Nojštata koji je upisao dva ubedljiva poraza na startu, ali verujem da moraju da se trgnu, pa je moj savet igra na umereni broj golova, od dva do tri. Rapid je pokazao baš malo u prvih 180 minuta, ali imaju sreće što idu na noge Admiri koju smo mi savladali bez ikakvih poteškoća. Verujem da će Rapid doći do tri boda, ali daleko od toga da njihova pobeda može da se svrsta u red sigurica.


tagovi

Nemanja Rnićmeđunarodni fudbalklađenjeigrajte na...Evropabet analizaAustrija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara