"Zakucavanje Vrapca protiv Zjelone Gore"
"Zakucavanje Vrapca protiv Zjelone Gore"

Jasna formula Partizana: Ćuti, radi i pobeđuj! Niko neće da te pita kako

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.11.16. | 08:06

Krilni centar crno-belih Adin Vrabac o gustom rasporedu, šansama za poene iz kontre, derbiju s Crvenom zvezdom...

Zakucavanje Vrapca protiv Zjelone GoreZvuči neverovatno, ali je istinito - sa samo godinu nešto malo “preko” Adin Vrabac u ovom timu Partizana spada među prave starosedeoce.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je na početku nove sezone, kao i ostatak ekipe, bio prinuđen da se veoma brzo, praktično u hodu, navikne na gust raspored i na činjenicu da se ekipa toliko promenila da će joj biti potrebno dosta vremena za uigravanje.

Izabrane vesti

Krenuli su crno-beli sa šest pobeda u Jadranskoj ligi i samo jednim porazom - što je iznenadilo mnoge - a u Ligi šampiona u tri kola srpski klub ima dve pobede i jedan neuspeh.

Vrabac kaže da mu više prija jak ritam i podseća da je zbog izostanka iz evropskih takmičenja prošle sezone Partizan izlazio na teren samo jednom nedeljno. Dodaje i da je najvažnije da se pobede ređaju, a da estetika ostaje po strani.
Meni je možda ovako i bolje. Igramo dve utakmice nedeljno, nije tako bilo prošle sezone. Sad je bolje, jer zaboravljamo mečeve, odmah idemo dalje. Brzo dolaze utamice, svaka dva dana je novi meč. Nemamo mnogo vremena da razmišljamo o eventualnom porazu. Tako je bilo i kada smo vezali dva poraza u Ligi šampiona i na Jadranu, pa smo pobedili Zjelonu Goru", rekao je krilni košarkaš crno-belih.

Sa trenerom DžikićemUpravo protiv poljskog šampiona u hali Pionir videlo se u pojedinim trenucima da ekipi nedostaje svežina, mada je u finišu utakmice Partizan uspeo da stegne odbranu i slavi sa 58:56. Ispostavilo se da je presudio koš Novice Veličkovića, ali i dobra odbrana u poslednjem napadu na najboljem igraču gostiju Džejmsu Florensu.

Ipak, i Vrapcu, kao i navijačima Partizana smeta što ekipa ove sezone često ume da napravi prednost, a onda je „prospe“ u veoma kratkom periodu.
"Nisam ja izbacio Florensa u aut, sam je izašao, ali pritisli smo ga... Znali smo da će biti teško. Krivo mi je kad odigramo dobro pet-šest minuta i napravimo neku razliku, a onda za minut sve padne u vodu. Protivnik se vrati sa nekim laganim koševima. Mučimo se na trenutke, mada smo protiv Poljaka generalno odigrali dobro u odbrani. Polako, biće bolje. Bitna je samo pobeda, niko neće da nas pita ni kako, ni sa koliko razlike.

Vrabac se složio i s novinarskom konstatacijom da Partizan, bez obzira na broj pobeda ove sezone, ne postiže mnogo „lakih“ koševa iz kontranapada. To je, prema njegovim rečima, možda i stvar psihologije.
„I ja sam to primetio. Mogu ja da trčim kontre, nije problem. Možda se malo suzdržavamo. Valjda, jer se dosta namučimo u odbrani, onda nećemo da srljamo i letimo, pa kao stanemo. Mislim da, kada bismo iz ove odbrane malo požurili u napadu imali bismo više lakih koševa. Bilo bi nam lakše, ocenio je krilni košarkaš crno-belih.

Partizan se, inače, nalazi u periodu sezone kada mu raspored utakmica i nije baš saveznik. Naprotiv, više mu dođe kao neprijatelj. Posle duela protiv Bešiktaša, Budućnosti i Zjelone Gore, crno-bele u ponedeljak očekuje i derbi sa Crvenom zvezdom, braniocem trofeja na Jadranu i u Srbiji. Međutim, u skladu sa tradicijom, radnom etikom i klupskim vaspitanjem, Vrabac smatra da crno-beli imaju šansu za trijumf.
„Imamo sada nekoliko dana da se spremimo za meč sa Zvezdom. Mi ćemo pokušati da to uradimo što bolje za tu utakmicu i naravno. Pokušaćemo da odigramo dobro i naravno da idemo na pobedu. Što da ne?"

DA VIDIM I JA KAKO PUCA ARKADA

Vrabac je kao uspomenu na utakmicu protiv Budućnosti i duel sa protivničkim igrčima „dobio“ i četiri kopče na levoj arkadi. Kaže da mu to ne smeta, jednostavno rečeno, sve je to za ljude, odnosno sportiste. Umeo je i da se našali na svoj račun zbog toga.
Nije mi bila potrebna maska za noć veštica, ha-ha-ha... Čak mi je, na neki način, zanimljivo sa ovim. Desilo mi se par puta da zabravim na povredu, pa me ljudi čudno gledaju. A ja razmišljam ta im je'“. Onda se setim da imam ovo na oku. Malo mi je oko zatvorenije, ništa strašno. Zaradio sam povredu u sudaru sa Suadom Šehovićem. Nema veze, neka sam i ovo prošao, da vidim kako je to kad puca arkada", zaključio je reprezentativac BiH.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Adin VrabacJadranska ligaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara