Jokić ubacio 27 Gasolu

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.12.18. | 08:10

Treći najefikasniji meč srpskog centra od početka sezone

Nikola Jokić je blistao pobedi Nagetsa nad Memfisom 105:99. Tim iz Kolorada je sada treći na Zapadu sa porazom više od Okalhome i pobedom manje od Golden Stejta.

Jokić je ubacio čak 27 poena Grizlijima što mu je treći najbolji košgeterski učinak ove sezone. Efikasniji je bio samo kada je Bruklinu dao 37, a Feniksu 35 poena. Sjajno je sinoć šutirao: 8/12 za dva, 1/2 za tri i 8/9 sa linije slobodnih bacanja. Upisao je 12 skokova, šest asistencija i dve ukradene lopte. Potpuno je razbio direktnog čuvara Marka Gasola sa sedam poena dva skoka i šest asistencija. U prvom poluvremenu mu je ubacio 19 poena, a onda u u nastavku uglavnom pogađao sa linije penala.

Izabrane vesti

Pored Jokića, jedan od junaka pobede je bio rezerviste Montej Moris koji je ubacio 20 poena i pogađao u finipu kada se lomilo pitanje pobednika. Jokić je na minut i 14 sekundi do kraja pogodio za dva, a potom sjajno asistirao Mareju za 102:97 čime je Denver konačno prelomio Grizlije. Marej je je bio treći strelac Nagetsa sa 16 poena, dok je Konli sa 19 poena bio najefikasniji u Memfisu.

Zanimljivo je da je Jokić početkom novembra baš protiv Grizlija odirgao najnefikasniji meč ove sezone kada je uputio samo jedan šut na koš i ukupno dao četiri poena. Sinoć je bila drugačija priča.
“Večeras nismo ništa mogli da uradimo povodom Jokića”, konstatovao je posle meča Mark Gasol.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Nikola JokićMark Gasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara