""
""

Kad su Krstaši udarili na Gambin Vareze...

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.03.17. | 09:19

Podsećamo se prvog polufinalnog okršaja Kupa šampiona iz sezone 1973/74...

Još jedan veoma važan datuma Radničkog sa beogradskog Crvenog krsta. Doduše, neće ga pamtiti baš po dobrom, jer su ostali na kraju kratkih rukava. Tadašnji šampion Jugoslavije, predvođen trenerskim magom Slobodanom Pivom Ivkovićem, zaigrao je prvi i jedini put u polufinalu ondašnjeg Kupa evropskih šampiona.

Izabrane vesti

A na drugoj strani strašni Injis iz Varezea, aktuelni prvak Evrope, ekipa koja je dominirala Starim kontinentom u tom periodu. Trener im je bio takođe nadaleko poznati stručnjak Sandro Gamba. Voljom žreba određeno je da se prva utakmica igra u Italiji 14. marta 1974. Oko 6.000 navijača došlo je da pogleda ovu utakmicu, što je ogromna cifra ako se uzme u obzir činjenica da je kapacitet dvorane tada bio 5.300.

Međutim, u ovoj utakmici pitanje pobednika uopšte se nije postavljalo. Nisu mogli igrači Radničkog da pariraju italijanskom velikanu i već u prvom poluvremenu domaćin je napravio prednost od 11 poena. Dino Menegin, Raga i Amerikanac Morsi dominirali su u ekipi Varezea. Prvi je ubacio 23 poena, Morsi je postigao 30, dok je Raga meč završio sa 29 poena. Na drugoj strani, pomalo neočekivano Milun Marović je bio najefikasniji, pošto su Italijani uspeli da zaustave Srećka Jarića na skromnih 13 poena. Uz dobru napadačku partiju u drugom poluvremenu to je bilo sasvim dovoljno za ubedljivu pobedu.

U revanš utakmici u Beogradu ekipa Radničkog je pobedila, ali nažalost, sa nedovoljnih 13 poena razlike, pa je italijanski predstavnik prošao dalje i kasnije odbranio titulu šampiona Evrope...

VAREZE - RADNIČKI 105:78 (56:45)

Vareze: Ruskoni 2, Osola 2, Raga 29, Morsi 30, Menegin 23, Bison 4, Zanata 15, Rici, Polzot, Lukareli.

Radnički: Ivković 6, Vučinić, Zupančič, Ražnatović 13, Đorđević 6, Marović 18, Damnjanović 18, Jarić 13, Čokanović, Tasić 4.


tagovi

dogodilo se na današnji danEvroligaRadnički Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara