Andreas Skov Olsen (©Reuters)
Andreas Skov Olsen (©Reuters)

Skov Olsen nagovestio Unionu da ni ova sezona nije "TA" (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 22:42

Pogodak Japanca Kokija Maćide za 2:2 u Brižu slaba uteha za goste

Od povratka u najjači rang belgijskog fudbala pre tri godine nekadašnji višestruki šampion Union Sen Žiloaz konsantno je pri vrhu Župiler pro lige, čak je i završavao kao prvi u njenom osnovnom delu, ali nikako da osvoji titulu. Klub Briž, pa Antverpen pokvarili su planove nekada slavnog briselskog kluba, a ove sezone bi to mogao da bude gradski rival Anderleht ili ponovo crno-plavi iz Briža. Saznaćemo narednog vikenda posle njiihovog međusobnog okršaja.

Sa sedam bodova više od Anderlehta, 18 od Antverpena, a 19 od Klub Briža ušli su Unionovi fudbaleri u plej-of belgijskog prvenstva. Ali, nakon večerašnjeg remija sa Brižom u gostima (2:2) ostaju na trećem mestu i dva kola pre kraja samo teorija ih i dalje čuva u konkurenciji za tron.

Izabrane vesti

Da bi se čudo dogodilo, Unionu je potrebno da Anderleht i Briž narednog vikenda odigraju nerešeno, a onda i izugube u poslednjem kolu od nezainteresovanog Antverpena (Anderleht) i Serkl Briža (Klub Briž), što je malo verovatno... S obzirom na to da je domaćin predstojećeg derbija, a potom u završnom kolu sezone ima najlakšeg rivala, najveće šanse za trofej daju se Anderlehtu.

Lako je moglo da se dogodi večeras da situacija bude drugačija i da u prednosti bude Briž, koji je golovima Andreasa Skov Olsena u drugom poluvremenu uspeo da preokrene nakon vođstva Uniona iz 48. minuta, sjajnim udarcem Nemca Henoka Teklaba za njegov prvenac u dresu briselskog kluba. Još jedan levi spoljni fudbaler pogodio je za goste, Japanac Koki Maćida u 84. minutu, ali bilo je to dovoljno samo za remi. Više da se poremete računi rivalu, nego za svoju korist.

Žaliće i jedni i drugi zbog propuštenih šansi, a imao ih je Union i posle izjednačenja, ali i dalje je šampionska trka otvorena. Jedno je sigurno - biće vatre i narednog vikenda u Briselu kao što je bilo ovog ponedeljka na Jan Brejdel stadionu.

BELGIJA 1 (PLEJ-OF) – 8. KOLO

Subota

Anderleht – Genk 2:1 (1:0)

/Veršeren 44, Dolberg 70 – Arokodare 75/

Nedelja

Antverpen – Serkl Briž 1:2 (0:2)

/Kerk 79 – Lemerešal 33, Denki 44/

Ponedeljak

Klub Briž - Union Sen Žiloaz 2:2 (0:0)

/Skov Olsen 57, 72 - Teklab 48, Maćina 84/



tagovi

Klub BrižAndreas Skov OlsenUnion Sen Žiloaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara