(MN Press)
(MN Press)

To je efekat Tomislava Sivića: Pre njega tanko, sa njim razgoropađeno

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.05.24. | 22:01

Železničar savladao Radnik 4:0 i poboljšao šanse u borbi za opstanak

Gde je Tomislav Sivić, tu su šanse za spas. Pre dve sezone sačuvao je Novom Pazaru mestu u eliti, prošle godine u ovo doba iznad crte podigao Mladost iz koje se pre desetak dana vratio u Pančevo i vrlo je moguće da će i debitanta u Mozzart Bet Superligi pogurati ka sigurnoj teritoriji. Ili makar doigravanju, iako se pre njegovog angažmana činilo da će potonuti.

A zapravo je uzleteo i evo ga u situaciji da u poslednja dva kola uradi ono u šta je malo ko verovao. Osim Sivića i ljudi koji su ga angažovali. Deluje kao dobitna kombinacija, jer se i po načinu na koji je proslavljena pobeda nad Radnikom (4:0) videlo kakav je efekat novi šef stručnog štaba doneo. Igrači se smeju dok igraju fudbal.

Izabrane vesti

Direktan i efikasan. Na tri utakmice sa iskusnim stručnjakom na klupi Železničar je dao osam golova. Da bi prethodni put toliko pogodio bilo mu je potrebno deset susreta. Na razgoropađenost je uticala o Sivićeva odluka da promeni dvojicu igrača u odnosu na susret sa Voždovcem u prethodnom kolu. Umesto Bratislava Kneževića i Lazara Romanića promovisao je među startere Strahinju Jovanovića i Aleksandra Kahvića, a obojica su pomogli ekipi da odradi domaći zadatak, pošto je naspram, nje, ipak, bio tim koji je odavno ispao u niži rang.

Posebno je vredan pomena uticaj Jovanovića. Nekadašnji Partizanov đak je, zajedno sa Aleksandrom Đorđevićem, dirigovao igrom, milovao loptu i njegova minijatra je omogućila Dizelki da povede, jer je dodao loptu Dariju Grgiću, a bivši član Čukaričkog poentirao. Domaćin je sve vreme bio opasan, u prvom delu pretio preko Đorđevića i Grgića, da bi protivnika dotukao tako što je kapiten iz kornera centrirao, a na drugi sprat se popeo mladi štoper Stefan Obradović i superligaškim prvencem omogućio domaćinu komotniju prednost.

Kao da su momci u belim dresovima razumeli blagu zamerku trenera Tomislava Sivića posle gostovanja u Zaplanjskoj. Tad je rekao da se Železniča, zasitio kad je dao Voždovcu tri gola u prvom poluvremenu i zato je u ponedeljak vere rešio da pokaže kako može da drži nogu na papučici za gas. Najpre tako što je posle prodora uticajnog kapitena Đorđevića, u nameri da interveniše, autogol postigao Mateja Gašić, da bi već u narednoj akciji, po istoj strani, centrirao sve bolji Stefan Hajdin, a glavom bio precizan Jevgen Pavlov.

Radnik se nije pretrgao. Niti je imao kapaciteta da nešto više uradi. Pretio je preko Filipa Jovića (blokirao ga Hajdin), Harisa Hajdarevića (sa distance), najbolju šansu je propustio Petar Kunić, kad je uzdrmao prečku, pa je „opravdao“ status fenjeraša. Železničar ne želi da ga prati...


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, PETO KOLO PLEJ-AUTA

ŽELEZNIČAR – RADNIK 4:0 (2:0)

/Grgić 21, Obradović 44, Gašić 63 ag, Pavlov 64/

Pančevo

Sudija: Nikola Radaković

Železničar: Mijatović - – Lakićević 6,5 (od 72. Balaž -), Obradović 7, Stanković 6,5 (od 84. Milikić -), Hajdin 7 (do 72. Konatar -) – Purtić 6,5, Jovanović 7, Đorđević 7,5 (od 78. Maks -), Grgić 7 – Pavlov 7 (od 78. Trifunović -), Kahvić 6,5. Trener: Tomislav Sivić.

Radnik: Vukadinović 5 – Stojković 5,5 (od 67. Vranjanin 5,5), Stojanović 5,5, Milićević 5,5, Jović 6 - Gašić 5 (od 82. Tomašević -), Oreščanin 5,5 – Anđelković 5,5 (od 81. Cvetković -), Hajdarević 6, Duronjić 6 (od 46. Kadijević 6) – Kunić 6 (od 81. Čumić -). Trener: Slobodan Halilović.

Igrač utakmice: Aleksandar Đorđević (Železničar) 7,5

MOZZART SPORT, 35. KOLO, PLEJ-AUT

Novi Pazar - Spartak 0:1 (0:1)

/Babić 74/

Javor - Voždovac 1:1 (1:1)

/Stjuart 7 - Flemings 26/

Radnički Niš - IMT 0:0

Železničar - Radnik 2:0 (2:0)

/Grgić 21, Obradović 44/



tagovi

Tomislav SivićDario GrgićFK ŽelezničarŽelezničar PančevoRadnik Surdulica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara