"Pero Antić, Bogdan Bogdanović i Luiđi Datome"
"Pero Antić, Bogdan Bogdanović i Luiđi Datome"

Kako igra Fener? Dobro u odbrani, škripi samo u napadu

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.10.16. | 14:37

„Nadam se da ćemo brzo dostići željenu igru“, kaže za MOZZART Sport Vlade Androić, prvi saradnik Željka Obradovića

Pero Antić, Bogdan Bogdanović i Luiđi DatomeKošarkaši Fenerbahčea su Evroligu počeli dvema tesnim, ali značajnim pobedama. Najpre je u Istanbulu savladan Bamberg (67:66), a potom u gostima Barselona (73:72).

Kao jedan od kandidata za plasman na Fajnal for, od ekipe Željka Obradovića se očekuje nastavak niza.
Svaka pobeda nam je značajna, ma kakva bila, uticaće na konačni skor”, kaže za MOZZART Sport Vlade Androić trener u stručnom štabu Fenera. „Očekivali smo tešku utakmicu protiv Nemaca, ali ne baš na jednu loptu. Šta reći o Barseloni, dobro je da smo trijumfovali na strani, jer još ne igramo onako kako možemo. Igrači nisu na nivou svojih mogućnosti. U odbrani smo solidni, igramo na malo poena, ali škripi u napadu”.

Izabrane vesti

Kažu prva sledeća utakmica je najvažnija, to je meč protiv Žalgirisa, ali odmah posle toga očekuje vas i najveći turski derbi sa Galatasarajem?
Žalgiris nije iz prvog ešalona najboljih klubova Evrolige, ali poseduje veliki kvalitet. Moramo biti oprezni, jer su Litvanci pobedili u minulom kolu, a na premijeri su namučili Panatinaikos. Što se derbija tiče, Galatasaraj je izgubio dve utakmice Evrope, sad  jednu u turskom prvenstvu. Mora da se čupa. Trijumf nad Fenerom bi bio melem na rane. Rivalitet je ogroman, motiv je poseban, a domaći teren donosi veliku prednost”.

Prošla su dva kola, da li se sad može nešto više reći o rivalima u Evroligi?
Ništa značajno što nismo znali pre početka. Za prvih osam timova konkurišu Real, Barsa, CSKA, Olimpijakos, Darušafaka, naravno Fener, ali ne smeju se zaboraviti PAO, Milano, Makabi… Ma ima dosta da se igra”.

Rekli ste da ekipa ne igra u skladu sa mogućnostima i očekivanjima?
To je logično na početku takmičenja, a verovatno je i bolje. Odbrana je solidna, naravno da može i kvalitetnije, škripi u napadu, radimo na tome. Nadam se da ćemo brzo dostići željenu igru”, zaključio je javljanje za naš portal Vlade Androić.

Fener treću utakmicu u Evroligi,  sa Žalgirisom, igra u sredu od 19.45 sati, dok je veliki derbi protiv Galataaraja po rasporedu već u petak od 19.00 časova.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

EvroligaFenerbahčeVlade AndroićŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara