Preokret u Minhenu: Bajern sada želi da zadrži Tuhela

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 23:11

Trener Bavaraca želi da ostane, ali uz novi ugovor

Nakon mnogobrojnih propalih pregovora sa trenerima oko preuzimanja ekipe, uprava Bajerna je promenila kurs i otpočela razgovore sa Tomasom Tuhelom oko nastavka saradnje, saznaje Skaj Sport.

Temperamentni strateg je navodno voljan da ostane na Alijanc Areni, uprkos turbulentnim nedeljama i javnim istupima Ulija Henesa, ali još uvek ništa nije gotovo. Skaj piše da još uvek nema potpune saglasnosti sa svih strana i da potencijalni dogovor može propasti.

Izabrane vesti

Glavni problem je ugovor Tomasa Tuhela, koji mu trenuto garantuje ostanak do 30. juna 2025. godine. Ipak, trener Bajerna i njegovi zastupnici zahtevaju novi radni dokument, koji bi važio najkraće do leta 2026. godine. Sve dok ti detaljni ne budu utanačeni, nastavak saradnje neće biti ozvaničen, odnosno neće biti poništena odluka doneta još 21. februara ove godine.

Prema pisanju Skaja, za Tuhela su se zauzeli direktori Maks Eberl i Kristof Frojnd, ali i glavni igrači u svlačionici, kao što su Manuel Nojer, Tomas Miler, Hari Kejn, Leroj Sane i Džamal Musijala.

Prethodnih nedelja uprava Bajerna je vodila neuspešne pregovore sa Ralfom Rangnikom i Hansijem Flikom, prethodno su ih u startu odbili Ćabi Alonso i Julijan Nagelsman, a ukoliko Tuhel ipak ne bude ostao, nemački klub će se okrenuti preostalim altrernativama kao što su Roberto de Zerbi i Erik ten Hag. Ipak, Skaj uverava da Tuhel trenutni prioritet na Alijanc Areni.

Tomas Tuhel je preuzeo Bajern u martu prošle godine, nasledivši Julijana Nagelsmana, i do sada ga vodio na 60 zvaničnih utakmica, ostvarivši 37 pobeda, 15 poraza i osam remija. U finišu prošle sezone je uspeo da stigne do šampionske titule, ali u aktuelnoj nije uspeo da dobije bitku sa fantastičnim Bajer Leverkuzenom, što mu je uzeto kao nedopustiv propust. Bajern je donekle popravio utisak u Ligi šampiona, gde je prilično nesrećno eliminisan u polufinalu od Real Madrida. Moguće da je upravo rezultat u elitnom takmičenju naterao Bavarce da promene svoje mišljeje o Tuhelovom učinku u klubu.


tagovi

Tomas Tuhel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara