""
""

Kakvu levu nogu Hames ima: Kolumbija u četvrtfinalu! Sumnjiv penal i razgoropađen Dempsi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.16. | 09:15

Rodrigez namestio i dao gol protiv Paragvaja, SAD zgromio Kostariku

Možda u Realu za njega nema mesta, možda ga Zinedin Zidan ne vidi kako igrača dostojnog kraljevskog kluba, ali Hames Rodrigez, definitivno, ima pobednički karakter. I „levicu“ za velika dela. Napadač madridskog giganta blista na 45. izdanju Kopa Amerike, pošto je kreirao i drugu pobedu Kolumbije i odveo svoju reprezentaciju u četvrtfinale turnira u Sjedinjenim Američkim Državama.

Hames je već u 12. minutu sjajno izvedenim kornerom omogućio Karlosu Baki da glavom iz peterca dovede Kafeterose u vođstvo, a zatim je na isteku pola sata igre, posle snalažljivosti Edvina Kardone natrčao iz drugog plana i poentirao za prednost, koju je do kraja meča sa Paragvajem uspeo samo da prepolovi Viktor Ajala, spektakularnim udarcem sa 25 metara - 2:1.

Izabrane vesti

Kolumbija je na taj način potvrdila status jednog od favorita za osvajanje pehara, pošto je prvi put put još od 1999. dala četiri gola na dva uvodna meča takmičenja. A slavila u oba prvi put posle 12 godina. Sasvim dovoljno za ambicije koje sežu dalje od četvrtfinala, u koje će tim Hozea Pekermana kao pobednik grupe.

Najveće šanse da mu se pridruži u nokaut fazi ima selekcija Sjedinjenih Američkih Država. Izabranici Jirgena Klinsmana su, za razliku od premijere, u Čikagu igrali daleko otresitije i bez obzira što je naspram njih stajala, ipak, limitirana reprezentacija Kostarike slavili zasluženu i ubedljivu pobedu - 4:0.

Blistao je Klint Dempsi, napadač Sjetla je najpre realizovao u najmanju ruku diskutabilan penal za Amerikance, a onda upisao i dve asistencije. Taman da razgali navijače i svojoj reprezentaciji omogući pol poziciju uoči završne runde.

SAD će dalje ako ne izgubi od Paragvaja, kome trijumf, pak, može da donese plasman u četvrtfinale

------------------------------

KOPA AMERIKA

Grupa A, drugo kolo

Sjedinjene Američke Države - Kostarika 4:0 (3:0)
/Dempsi 9 pen, Džons 37, Vud 42, Zusi 87/

Kolumbija - Paragvaj 2:1 (2:0)
/Baka 12, Rodrigez 30 - Ajala 71/

Tabela: Kolumbija 6 bodova, SAD 3, Paragvaj 1, Kostarika 1.

Poslednje kolo (nedelja): SAD - Paragvaj, Kolumbija - Kostarika

Grupa B, drugo kolo, večeras:
01.30 Brazil - Haiti
04.00 Ekvador - Peru

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Sjedinjenih Američkih Državareprezentacija Paragvajareprezentacija Kostarikereprezentacija KolumbijeParagvajmeđunarodni fudbalKostarikaKopa Amerika 2016KolumbijaKlint DempsiJužna AmerikaHames Rodrigezfudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara