""
""

Kapiteni džentlemni: Vulićević u rebusu zbog trenera! Luković: Još samo ova šansa

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.17. | 14:13

„Ko bude manje grešio - pobediće“, saglasni kapiteni Partizana i Crvene zvezde

Na početku utakmice biće rukovanje. I na njenom kraju, logično je pretpostaviti, a između - bez pardona. Pa kako kome bude. Miroslav Vulićević i Aleksandar Luković izgradili su imidž fudbalskih džentlemena, ne razbacujuse  izjavama, otuda je više odmereno nego euforično delovalo njihov obračanje javnosti pred finale Kupa Srbije.

S tim što se čini da zamenik kapitena Partizana deluje za nijansu rasterećenije, s obzirom da su crno-beli u nedelju postali šampioni države.
Ekipa je malo ispražnjena posle osvajanja titule, ali ima motiva da se još jednom predstavi publici u najboljem svetlu. Želimo da se odužimo navijačima što su nas bodrili tokom cele sezone. A nju želimo da krunišemo na najbolji način“, najavio je Vulićević.

Izabrane vesti

Dok je bio kapiten Vojvodine gubio je dva, a u Partizanu jedno finale, da bi prošle godine u Gornjem Milanovcu konačno zgrabio  pehar masovnijeg takmičenja.
Definitivno ima razlike između okršaja večitih u Superligi i Kupu.  U prvenstvu ostaje i vremena i prostora da se isprave eventualne greške. U Kupu, pak, sve staje u 90 minuta. Svaki derbi je poseban. Sitnice odlučuju. Ko bude manje grešio imaće veće šanse da slavi“, dodao je Vulićević.

Jedan od zanimljivijih delova konferencije na Terazijama 35 bio je kad su novinari pitali Vulićevića da li će on ili pravi kapiten Saša Ilić podići pehar u slučaju Partizanovog trijumfa, ali je desnog beka preduhitrio šef struke Marko Nikolić.
„Evo ja ću da odgovorim. Svako razmišljanje o proslavi je put u poraz. Nemamo pravo da razmišljamo na taj način. A sad ti Vule reci“, prebacio je trener lopticu u dvorište igrača, posle čega je iskusnom defanzivcu ostalo samo da konstatuješta da kažem osim tri tačke“.

Crvena zvezda, pak, naoštrena dolazi u komšiliku, u nameri da osvoji prvi trofej u Kupu posle pet godina, kad je pod vođstvom Roberta Prosinečkog u Kruševcu dobila Borca.
„Biće lepa utakmica. Partizan ulazi sa blagom psihloškom prednošću, jer je osvojio titulu. Ostao je još jedan meč do kraja sezone, ulog je trofej. Bez obzira što ima manji značaj u odnosu na titulu, nama je ostala samo šansa da uzmemo taj pehar. Daćemo sve od sebe da ga osvojimo“.

Zbog suspenzije Abrahama Frimponga, društvo Zvezdinom kapitenu na poziciji štopera praviće Francuz Damijan Le Talek.
„Do pre 15-20 dana trebalo je finale da se ogra u Novom Sadu, tako da uopšte nisam pridavao značaj činjenici da ćemo gostovati u Humskoj. Postoji razlika između derbi mečeva u prvenstvu i kupu, jer je sad u pitanju samo jedna utakmica, ona odlučuje pobednika takmičenja. Meč s Partizanom je poseban, istovremeno i najlepši za igranje. Ko bude koncentrisan i manje grešio, taj če imati veće šanse da pobedi“, ocenio je Aleksandar Luković.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Aleksandar LukovićFK Crvena zvezdaFinale kupaKup SrbijeMiroslav VulićevićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara