"Titula se posle dve decenije vratila u Madrid"
"Titula se posle dve decenije vratila u Madrid"

Kerol bombardovao Pirej, Spanulis ostao bez magije, Real pokorio Evropu posle 20 dugih godina! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.05.15. | 21:48

Američki bek sa tri vezane trojke i 11 poena u trećoj deonici odbio poslednji nalet tvrdoglavog Olimpijakosa - 78:59

Titula se posle dve decenije vratila u MadridKralj je opet zaseo za tron! Posle pune dve decenije Real je dočekao da se osokoljen podrškom domaće publike u Madridu popne na krov Evrope i u susretu sa upornim Olimpijakosom okiti devetom titulom šampiona Starog kontinenta - 78:59 (15:19, 20:9, 18:18, 25:13)! Krunu mu je u finalu završnog turnira Evrolige stavio Džejsi Kerol, koji je nemilice sipao trojke u trećoj četvrtini kada su Španci odbili poslednji nalet tvrdoglavih Atinjana.

Pre toga Jonas Mačijulis i Serhio Ljulj vodili su Madriđane do plus sedam na poluvremenu, a s obzirom na to da su drugu deonicu dobili sa ubedljivih 20:9 možda se laicima učinilo da će se Olimpijakos, tim kome su se pred početak turnira davala najmanje šanse, lako pomiriti sa izostankom još jednog čudesnog preokreta. Nikako!

Izabrane vesti

S početkom treće deonice krenuli su Grci ponovo da rešetaju iz svih oružja i serijom 12:0 uspeli su da od zaostatka 29:40 stignu do vođstva od 41:40. Ponovo se razgorela strast u timu sa Pireja. Kerol je međutim imao protivpožarni apparat. Tri vezane trojke američkog beka, ukupno 11 Realovih poena u nizu. Uz koš Serhija Rodrigeza Real je ponovo odmakao na opipljivih 53:43.

Džejsi Kerol je udario temelj trijumfa, a u poslednjoj četvrtini Andres Noćioni sa dve trojke i Ljulj sa penala u ključnim trenucima držali su protivnika na distanci ne dozvilivši mu da još jednom zakuva situaciju. Vrlo brzo Atinjani su ostali bez daha, pa je finiš protekao u surovoj demonstraciji sile. Vasilisa Spanulisa izdao je šut. Ovaj put bespovratno - 0/4 za tri poena. Met Lodžeski jedini je uspevao da se izbori sa čvrstom Realovom odbranom. Ubacio je 17 poena i bio ubedljivo najefikasniji u gostujućem timu. Dvocifreni su bili i Jorgos Printezis sa 11, te Kostas Slukas i Otelo Hanter sa po 10. Svi ostali skupa svega 11?! Spanulis, Oliver Lafajet, Printezis i Vangelis Mancaris su bili potpuno van ritma – zajedno su trojke šutirali 0/13.

Na drugoj strani 16 poena Kerola, 12 Noćionija koji je ubeležio i sedam skokova i zatvorio prostor pod obručem, a na kraju pokupio i titulu MVP-a završnog turnira. Isti broj poena je ubacio i Ljulj koji je pomogao i sa četiri asistencije. Serhio Rodrigez je stao na koti 11, ali bilo bi nepravedno istaći i Rudija Fernandeza, koji je uz Ljulja potpuno zaustavio bekovsku liniju Olimpijakosa, pa se Real revanširao crveno-belom atinskom timu za poraz u finalu iz 2013.

Prošle godine u Milanu zausavio ga je Makabi. Sada mu nije bilo ravnog. Madrid ponovo čeka Desimu.


REAL MADRID – OLIMPIJAKOS 78:59
/15:19, 20:9, 18:18, 25:13/

Real Madrid: Rivers 5, Fernandez 7, Noćioni 12, Kampaco, Mačijulis 9, Rejes 2, Rodrigez 11, Ajon 2, Kerol 16, Ljulj 12, Burusis, Sloter 2;

Olimpijakos: Petvej 2, Hanter 10, Danson 4, Spanulis 3, Papapetru, Slukas 10, Printezis 11, Agravanis, Mancaris, Lafajet 1, Darden, Lodžeski 17;

 

(FOTO: Action Images)

 


tagovi

Vasilis SpanulisSerhio LjuljOlimpijakosKK Real MadridF4 EvroligaEvroligaDžejsi KerolAndres Noćioni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara