Ko to kaže, ko to laže da Bešiktaš nije jak? (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.08.18. | 21:36

Kakva ekipa asova na treningu istanbulske ekipe na stadionu u Humskoj

Fudbaleri Bešiktaša odradili su u sredu uveče trening na stadionu u Humskoj uoči prve utakmice sa Partizanom u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope.

Iako je ekipa Šenola Guneša u prestonicu Srbije došla bez povređenih Holanđana, Rajana Babela i Džermejna Lensa, te uprkos komentarima da možda turskog predstavnika baš i ne zanima Liga Evrope već će se fokusirati na borbu za šampionsku titulu, oni koji su se pojavili na stadionu Partizana zaista iza sebe imaju “prebogate” karijere.

Izabrane vesti

Tu su, recimo, Portugalci Pepe i Rikardo Kvarežma, koji su sa nacionalnim timom pre dve godine osvojili titulu prvaka Evrope. A Pepe je u dresu madridskog Reala, podsećanja radi, čak tri puta osvajao Ligu šampiona i dva puta je bio svetski klupski prvak. Doduše, i Kvarežma je bio član Intera kada su Nerazuri osvojili LŠ, ali nije imao neku zapaženiju ulogu.

Ali, nije to jedini fudbaler Bešiktaša koji je osvajao Ligu šampiona – tu je i bivši brazilski reprezentativac Adrijano koji je u dva navrata kao član Barselone dolazio do ovog pehara, a sa Seviljom ima dve Lige UEFA. U dresu selekcije Brazila je 2004. godine bio šampion Južne Amerike.

Idemo dalje, tu je i Čileanac Gari Medel, koji je bio jedan od važnih šrafova nacionalnog tima koji je dve godine zaredom, 2015. i 2016. godine bio šampion Južne Amerike. A deo tog tima bio je i Enco Roko koji je nedavno prešao u redove Bešiktaša iz Kruz Azula.

Alvaro Negredo neće igrati sutra uveče, sprema sa na odlazak iz kluba, ali je zato u Beograd doputovao iskusni brazilski napadač Vagner Lav. Ovaj 34-godišnji Brazilac je svojevremeno sa moskovskim CSKA osvojio Ligu UEFA, dok je sa nacionalnim timom dva puta bio prvak Južne Amerike.

I za kraj ovog spiska ostavili smo i Domagoja Vidu, koji nije osvojio veliki svetski trofej, ali je “samo” igrao finale sa Hrvatskom na nedavno završenom Mundijalu u Rusiji.

Jedno je sigurno, dugo ovako iskusna ekipa sa toliko trofejnih pojedinaca nije bila u Humskoj, ali Partizanu bi to mogao da bude dodatni motiv.

gallery

Foto: Starsport


tagovi

PepeRikardo Kvarežma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara