""
""

Kopa Amerika: Povreda Markeza, promašaj Himeneza i samo bod za Meksiko (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.06.15. | 08:42

Bolivija izdržala u drugom meču prvog kola Grupe A - 0:0

Bolivija bolja u prvom, Meksiko u drugom. A ni jedni, ni drugi dovoljno dobri da bi postigli gol, pa je drugi meč premijernog kola Grupe A na 44. izdanju Kopa Amerika završen najnepopularnijim rezultatom - 0:0.

Ovaj ishod najviše odgovara Čileu, koji posle uvodne runde ima tri boda i otvoren put ka liderskoj poziciji koja znači i, uslovno rečeno, lakšeg rivala u četvrtfinalu, dok će Meksikanci i Bolivijci morati da zapanu više nego sinoć u Vinja del Maru, gde su pokazali, opšta je ocena, malo pravog fudbala.

Izabrane vesti

Doduše, bilo je prilika. Na primer, Bolivija je mogla da vodi 2:0 do pauze, ali je Rikardo Pedrijel pogodio stativu, a sjajan udarac Kamposa sa 25 metara ukrotio golman Korona. Stvari za Meksiko - koji je meč počeo sa čak devetoricom igrača iz domaćeg prvenstva („stranci“ samo Korona iz Tventea i Rafael Markez iz Verone) počele su da se odvojaju bolje sredinom drugog dela. I to posle povrede legendarnog štopera Markeza, u 64. minutu napustio je teren, posle čega je selektor Migel Erera prešao na formaciju 4-4-2, ubacio napadača Atletiko Madrida Raula Himeneza, a ovaj glavom, posle centaršuta, propustio najbolju priliku za svoju selekciju.

Sombrerosi su do kraja bili bolji rival, napadali sa svih strana, a čini se da su oštećeni i za jedanaesterac posle starta Moralesa nad Havijerom Akinjom. No, Bolivija je izdržala.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Meksikareprezentacija BolivijeRaul HimenezRafael MarkezMeksikomeđunarodni fudbalkopa amerika2015Kopa AmerikaJužna AmerikaBolivija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara