"Nemanja i Uroš Matić"
"Nemanja i Uroš Matić"

Kopenhagen - životna šansa za Matića

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.12.16. | 14:09

"Uvek sam u karijeri imao velike ciljeve i ovaj transfer gledam kao privilegiju i priliku da pokažem koliko vredim", kaže za MOZZART Sport jedan od najskupljih stranaca u istoriji danskog šampiona

Nemanja i Uroš Matić

Još jedan Matić postao je deo šampionskog tima. Uroš, mlađi brat reprezentativca Srbije Nemanje, potpisao je u utorak ugovor sa Kopenhagenom, a lider danske Superlige platio je austrijskom Šturmu oko 2.500.000 evra za njegov dolazak.

Izabrane vesti

Taj podatak čini 27-godišnjeg vezistu jednim od najskupljih stranaca u istoriji ovog kluba, a pre njega su samo Kornelijus (4.000.000), Santander (3.000.000) i Ailton Almeida (2.800.000) skuplje plaćeni. Matić je trenutno u Gracu, jer ga tokom vikenda očekuju obaveze u dresu Šturma od kojeg se oprašta na subotnjoj utakmici sa Ridom.

Prvi trening u novom klubu ga očekuje tek posle Nove godine, a pre toga skoknuće do Srbije.
“Spreman sam za izazove u Kopenhagenu. Uvek sam u karijeri imao velike ciljeve i na transfer u redove šampiona Danske gledam kao veliku privilegiju, ali i priliku da pokažem koliko vredim. Ne razmišljam puno o novcu, niti o pritisku. Pritisak je normalna stvar u fudbalu i svaki igrač mora da navikne da se nosi s njim”, napominje Uroš Matić u razgovoru za MOZZART Sport.

Već na predstavljanju predočena su mu velika očekivanja - da zameni kapitena Dilejnija koji se seli u Verder.
“On je ostavio veliki trag u tamo, a išao je kao i ja od nule i to mi je pokazatelj kako treba da se ponašam u novom klubu. Svestan sam očekivanja javnosti, ali i svojih, kako psihičkih tako i fizičkih kvaliteta. Ne razmišljam o eventualnom neuspehu, srećan sam zbog velike prilike koju sam dobio u jednom od najvećih danskih klubova.”

Transfer u Dansku omogućila mu je sjajna jesen u dresu austrijskog Šturma, za koji je odigrao 21 utakmicu, postigao dva gola i zabeležio tri asistencije.
“Nisam znao za interesovanje Kopenhagena do pre nekoliko dana. Kada sam se juče pojavio u prestonici Danske na pregovorima trener Solbaken mi je rekao da su me njihovi skauti u proteklim mesecima u dresu Šturma gledali uživo tri puta i da su bili zadovoljni. To je još jedan dokaz da sam se na terenu izborio za veliki transfer i da mi poziv Kopenhagena nije pao s neba.“

I brat Nemanja je sigurno zadovoljan zbog prelaska Uroša u Dansku.
“Bio je upućen u priču oko Kopenhagena i znam da je srećan što sam došao u veliki klub. Svako ima svoju karijeru i gradi je na svoj način. Imam suprugu i dete i konačna odluka je bila samo moja. Dobio sam životnu šansu u velikom klubu, koju nisam želeo da propustim.” 

Partije u dresu Kopenhagena mogle bi da vrate nekadašnjeg Orlića u reprezentaciju Srbije. Mada, Uroš poručuje da se ne opterećuje time.
“Videćemo… To su priče koje nisu na meni. Poslednji put sam nastupao za mladu reprezentaciju Srbije baš sa Nemanjom pre nekoliko godina i iskreno i ne razmišljam u ovom trenutku o nacionalnom timu. Pre izvesnog vremena i Makedonci su me zvali na razgovore, pričao sam sa njihovim predsednikom Saveza, ali konkretan poziv je izostao”, zaključio je Uroš Matić, nova osmica Kopenhagena.

(FOTO: www.mozzartsport.com)


tagovi

Uroš MatićTransferiKopenhagenEvropaDanska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara