""
""

Kraj ili početak drame? Zvezdina prva meč lopta, Partizan sateran u ćošak

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.06.16. | 09:27

Aleksandar Cvetković ponovo neizvestan u redovima crno-belih, Kvinsi Miler ima problem sa skočnim zglobom, ali biće u sastavu

Crvena zvezda posle dva meča finalne serije košarkaške Superlige Srbije vodi sa 2:0 i u trećem duelu će imati priliku da overi odbranu titule prvaka i to pred svojim navijačima u hali Pionir.

Izabrane vesti

Ovaj meč se dočekuje u posebnoj atmosferi koju je ostavila za sobom druga utakmica koja je rešena trojkom Marka Gudurića u poslednjoj sekundi.

(POGLEDAJTE SVE KVOTE ZA UTAKMICU OVDE)

Zvezda sada pored rezultatske ima strahovito veliku psihološku prednost i još jedna recka joj treba do konačne pobede.
"Odigrali smo jako loše prvo poluvreme i to ne sme da nam se dogodi u trećoj utakmici. Prva meč lopta pred našim navijačima, nadam se da ćemo je iskoristiti, biće teško, ali nadam se da ćemo se svi na kraju radovati", rekao je junak druge utakmice Gudurić kojem to nije bio prvi put da šutira u odlučujućim trenucima jer je imao slične partije i u Evroligi ove sezone. Trener crveno-belih Dejan Radonjić i posle drugog meča upozorio je svoje igrače da nikako ne smeju da potcene rivala uprkos svim okolnostima koje im idu na ruku.

Krilni košarkaš Zvezde Marko Simonović istakao je da ekipa ne sme da dozvoli da padne onako kako je to bilo u prošloj utakmici.
"Ne smemo da dozvolimo pad kakav smo imali u drugom meču. Partizan je pokazao karakter nakon prvog meča, dobro su odigrali drugi i sigurno da neće biti lako u trećem susretu. Selimo se pred naše navijače i nadam se da ćemo se svi radovati na kraju. Osim CSKA nismo imali nijedan poraz u plej ofu i ova ekipa zaslužuje da se raduje sutra sa svojim navijačima", istakao je Simonović.

Košarkaši Partizana su se opasno izmorili u meču pred svojim navijačima, i fizički, ali i emotivno. Aleksandru Džikiću će biti jako teško da svoj mladi tim vrati u život posle ovako teškog poraza, o čemu je govorio i Novica Veličković.
"Ponosan sam na svoje saigrače. Ove je sve mladost, greške koje smo pravili zbog toga i nekog dokazivanja... Dali smo maksimum, trebalo je da dobijemo ovo, ali čestitke protivniku. Ovde je sve bilo na sreću, tu nema šta. Čeka nas nova utakmica. Pokušavamo da im objasnimo, da nema padanja. Digneš se i ide dalje", objasnio je iskusni krilni centar crno-belih.

Trener Partizana Džikić svestan je koliko je njegova ekipa u teškoj situaciji, a od svojih igrača traži samo da pruže sve od sebe. "Nastavljamo dalje. Borićemo se sve dok finalna serija traje. Odigrali smo dobro u nedelju, pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Očekujem od svojih igrača da daju sve od sebe", rekao je Džikić.

Koliko je Zvezda dominantna u poslednje vreme govori činjenica da je tim Dejana Radonjića vezao 13 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. Poslednji poraz bio je od CSKA u četvrtfinalu Evrolige. Partizan je u dosta slabijoj formi, dobio je dve od poslednjih pet utakmica koje je igrao.

Prilično je nepredvidivo da li igrati na veći ili manji broj koševa jer je prvi meč ovih rivala završen rezultatom 84:53, a drugi 86:87. Čini se da će u tom aspektu najviše zavisiti od raspoloženja crno-belih u napadu.

Kada su međusobni okršaji u pitanju u poslednje vreme je bolja Zvezda. Dobila je šest od poslednjih osam obračuna sa najljućim rivalom. Faktor navijača je uvek prisutan, a to smo videli u drugoj utakmici gde je Partizan skoro dobio meč iako je u duelu pre toga izgubio skoro 30 razlike.

Aleksandar Cvetković je neizvestan i za ovaj meč, ali deluje da nije mnogo nedostajao crno-belima koji su pre svega taktički prevazišli njegov nedostatak i to pretvorili u prednost igrom pre svega Darela Vilijamsa koji je imao ulogu plejmejkera u mnogo situacija. Dosta prostora dobili su i ostali visoki igrači crno-belih poput Novice Veličkovića, Kevina Džounsa i Eda Murića, ali su se i oni mnogo istrošili i pitanje je koliko imaju snage.

Ono što se navijačima Zvezde neće svideti je problem Kvinsija Milera sa skočnim zglobom. Amerikanac je u jednom duelu povredio levu nogu, a posle utakmice izašao je van hale sa zavojem i pomalo šepajući. Njegov nastup nije pod znakom pitanja, ali mu ovaj problem može smanjiti učinak. Treća utakmica finala, kao i prethodne dve, igraju se u hali Pionir od 21 sat, domaćin je Crvena zvezda.

Pišu: Strahinja Klisarić i Marko Protić

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanMarko GudurićKvinsi MilerJadranska ligafinale SuperligeDejan RadonjićFK Crvena zvezdaAleksandar DžikićAleksandar Cvetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara