Kroki skener Zvezdinih priprema: Srnić pobedio nervozu, Benu se traži uloga, Krstičićev veći uticaj

Vreme čitanja: 5min | čet. 08.02.18. | 19:19

Oduševio Strahinja Eraković, nejasna situacija sa Dejanom Joveljićem, šta je nedostajalo Radonjiću...

Do duela sa moskvoskim CSKA ostalo je svega još pet dana, ali trener Crvene zvezde Vladan Milojević možda samo u glavi ima startnu jedanestoricu koju će izvesti na megdan Armejcima. Teoretski je možda prelomio, ali u praksi je mnogo kondicionala i pitanja.

Šta ako se Boaći oporavi ili proda?

Izabrane vesti

Šta ako stigne još neka ponuda za momke koji mogu da napuste klub?

Da li igrati sa jednim klasičnim zadnjim veznim kao u prvom poluvremenu susreta sa Zenitom, ili manevru uvrstiti i terijera kakav je Branko Jovičić?

I ko će u tom slučaju biti višak?

I pored prodaje i osiromašne kreacije Vladan Milojević je na slatkim mukama. Zadržao je Zvezdin strateg automatizme iz jesenjeg dela sezone, trudio se da visok presing postane zaštitni znak ove generacije. Svako ko te zahteve ne ispoštuje u milimetar biće žestoko sankcionisan. Makar ukorom i povišenim tonom sa klupe.

Crveno-beli pate sa realizacijom, ali je to stavka koja ne brine šefa stručnog štaba. Oslanja se na pozitivne stvari kojih je bilo u Turskoj. Malo je za neke dublje ocene, ali MOZZART Sport vam donosi kroki skener učinka pojedinih fudbalera srpskog vicešampiona tokom boravka u Beleku. Tačnije, upečatljive detalje koji bi mogli da imaju snažan uticaj u uvodnoj fazi drugog dela sezone.

Slavoljub Srnić

SLAVOLJUB SRNIĆ: Kome ovaj momak predstavlja konkurenciju ni pakao mu neće teško - pasti. Kroz filter velike nervoze prošao je jedan od specijalaca Vladana Milojevića. Sve je nagoveštavalo već viđen prošlogodišnji scenario kada je kod bivšeg trenera sklonjen na uštrb skupo plaćenih pojačanja. Sada se pojavio Ben, Srnić nije bio u planovima za duel protiv Amkara kada su počele da se naziru konture startne postave. To je bio poslednji dan prelaznog roka, Srnić je krio pogled iza naočara za sunce.
"Šta ima tamo u onim transferima uživo oko Boaćija. Vi sigurno znate", obratio se Srnić izveštaču MOZZART Sporta.

Rekao je Boaći, a mislio na - sebe. Počela je ponovo da se zakuvava priča oko Trabzona. Istog tog dana Srnić je u popodnevim satima promapio prazan gol protiv makedonskog Sileksa. Međutim, kada se magla neizvesnosti razišla Srnić je počeo da "štrika". Jeste promašio šansu, ali je sa obe ruke iskoristio šansu u sudaru sa Zenitom. Bio je najkonkretniji igrač, ušao u zicer, imao strašan šut sa 20 metara. Stalno je bio blizu lopte, davio Mamanu i Kranavitera. Deluje da jde pobedio sam sebe. A to je najteže.

EL FARDU BEN: Ima nešto ozbiljno u sebi. Ne govorimo to samo zbog tri postignuta gola. Potrebno je samo vreme kako bi se uklopio u Milojevićevu Rubikonovu kocku i postao savršen deo. Igrao je na četiri različite pozicije: levo, desno, iza Pešića i kao jedini napadač. Ima tu širinu, i disciplinu. Sposoban je da u prijemu lopte napravi ozbiljnu prednost u odnosu na rivala. Videćemo kako će sve to izgledati kada mu Milojević pronađe definitivnu ulogu. Mnogo zavisi od finiša prelaznog roka.

Nenad Krstičić

NENAD KRSTIČIĆ: Pisali smo već da nema potrebe upoređivati bivšeg vezistu Sampdorije i Alavesa sa Gelorom Kangom. Niti je to taj karakter, niti je to taj profil veziste. Ako je Vujadin Savić kapiten bez trake, onda je Nenad Krstičić trener na terenu. Imaće mnogo veću uticaj na igru celog tima nego jesenas. Milojević ima bezgranično poverenje u njega, često ga tokom utakmice zove kako bi podelio savete kompletnom veznom redu. Nije lako dobiti takav status pored živog i zdravog Mičela Donalda koji savršeno zna da pokrije nedostatke. Kad god može. Nekadašnji reprezentativac je sposoban da diktira tempo čitavog tima. Zna kad da prikoči, zna kada prvi da izađe u presing. Od njegovog raspoloženja zavisiće rezultati Crvene zvezde.

VUJADIN SAVIĆ: Nema tu šta mnogo da se priča - drži ozbiljan nivo. Pravio je greške i protiv Strumbasa i u sudaru sa Amkarom. Ali kada je bilo najvažnije - pretvorio se u neprobojni zid. Govorimo o generalnoj probi i duelu sa Zenitom. Mada i za njega i za Le Taleka bilo bi bolje da je Roberto Mančini poslao na teren brzonogog Kokorina. On je ekvivalent Musi iz CSKA. Najbolji centralni defanzivac Superlige (po izboru kapitena i trenera) ne sme samo da bude ostavljen na brisanom prostoru. Pozicione napade i visoke lopte rešava sa lakoćom.

Nemanja Radonjić

NEMANJA RADONJIĆ: Dobio je zadatak od Zvezdana Terzića da popravlja statistiku i nabliduje tržišnu vrednost. Retko i povremeno je palio motore, jer kako se našalio jedan od kolega ovo su prve prave pripreme Nemanje Radonjića. Jako mu nedostaje svežine. Trener Vladan Milojević voli da ga ispravlja i taktički edukuje, gotovo da ga je naučio da bude koristan u defanzivi. A to je gledajući karakter rođenog Nišlije - ozbiljan poduhvat. Videlo se da mu nedostaje svežine, jer mu je pola sekunde u nekoliko navrata nedostajalo da pregazi prvog desnog beka ruske reprezentacije Smoljnikova. Opet mu je falilo konstantnosti. Mana sa kojom se trši bomba igrač evropskog potencijala. Posebno sada kad hoće da se istroši u defanzivi.

LUKA ILIĆ: Da nije već prodat Mančester Sitiju bilo bi logično rizikovati sa njim i promovisati ga u naslednika Kange. Prava desetka. Miluje loptu, prolazi pored starijih saigrača na treningu kao pored čunjeva. Baš je napunio oko, iako je imao malu minutažu. Smisao za igru i tehnika - gotovo na perfektnom nivou. Za srpski fudbal bi bilo odlično da ga Pep Gvardiola unapredi. Već ga je upoznao i predstavio ostatku svlačionice. Lepi maniri Sitija.

Strahinja Eraković

STRAHINJA ERAKOVIĆ: Oduševio je štoper rođen 2001. godine. Kada god je bio u igri na terenima sportskog kompleksa Riksos se nabrojano puta čulo:
"Bravo Čupo, gazi Čupo. Tako Čupo. Alal vera mali".

Čudio se i Mičel Donald u trenutku kada je Eraković oduzeo čistu loptu Artemu Milevskom u situaciji "jedan na jedan". Čudio se i oduševljavao. Deluje da je Zvezda dobila još jednog kapitalca, mada Eraković još nije u poslednjoj fazi igračkog sazrevanja. A što je još važnije - tek treba da zazri kao muškarac. Ovo sve je obećavajuće. Vrlo obećavajuće. Na Marakani treba da uoblače finalni proizvod u skupu evropsku robu.

DEJAN JOVELJIĆ: Samo dete takvog vaspitanja moglo bi da istrpi nejasnu situaciju u kojoj se nalazi. Kada se 20 prvotimaca vršilo poslednje pripreme za meč sa Zenitom, on je radio završnicu sa ispisnicima. Nalazi se na "ničijoj zemlji". Očekuje ulogu i minute, naročito zbog impresivne sezone u omladincima, ali ne deluje da će je tako lako dobiti. Njegov karakter koji ne preza od toga da se glavom ide na krampon mogao bi da mu pomogne kod Vladana Milojevića, i da neutrališe fiziku na kojoj se svi pozivaju.. Tačnije, nedostatak iste. Imao vrlo skromnu minutažu - ušao u dve ozbiljne šanse.

STEFAN HAJDIN - Školovan, dugog koraka. Zna da napravi višak. Ako naraste u defanzivi biće ozbiljan projekat. Dostojna zamena za Milana Rodića.

Piše: Darjan Nedeljković

(FOTO: Star Sport, crvenazvezdafk.com)


tagovi

Vladan MilojevićSlavoljub SrnićEl Fardu BenNenad KrstićVujadin SavićNemanja RadonjićLuka IlićStrahinja ErakovićDejan JoveljićStefan Hajdin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara