Lejkersi poravnali račune i naučili kako bez Lebrona, Kingsi izgubili dah u završna četiri i po minuta (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.12.18. | 08:25

Sakramento imao pobedu u svojim rukama, ali su posustali... Bogdanović vrlo dobar, Bjelica ispod očekivanog

Lejkersi su ponovo naučili da žive bez Lebrona Džejmsa. Prelistavanje nekih starih lekcija i obnavljanje gradiva došlo je gotovo prinudno posle nezgodne povrede najboljeg igrača današnjice, što je konačno urodilo plodom. Posle dva uzastopna poraza, Lejkersi su na svom terenu savladali Sakramento s rezultatom 121:114, čime su poravnali račune za poraz od pre četiri dana u Golden 1 Centru, kada je Bogdan Bogdanović trojkom zapečatio pobedu Kraljeva.

Sakramento je i prethodne noći bio u odličnoj poziciji da uzmu brejk i tako se zadrže u grupi timova koji drže plej-of mesto, ali su izgubili dah u završna četiri i po minuta i tako ispustili trijumf. Kingsi su imali u svojim rukama vođstvo od sedam poena (103:110) i praktično celu sudbinu su sami krojili, a onda su ispustili konce i sve je otišlo u zaborav. Lejkersi su vezali 12 poena u razmaku od tri minuta, da bi Brendon Ingram trojkom na 120 sekundi pre kraja doveo Lejkerse u vođstvo (113:110) i tako prelomio utakmicu.

Izabrane vesti

Probali su Kingsi posle dobre odbrane i polaganja Imana Šamperta da uzvrate udarac, ali je najefikasniji igrač Lejkersa Kentavijus Kaldvel Poup postavio stvari na svoje i Sakramento ostavio bez pobede. Kajl Kuzma ga je ispratio sa 18 poena, Džoš Hart 22, od čega 17 u prvom delu, dok je Džaval Mekgi u svojoj prvoj utakmici još od 15. decembra zbog respiratorne infekcije ubacio osam poena.

Čovek koji je do pre samo nekoliko dana bio na listi za odstrel meč je završio sa 26 poena, čime je postavio lični ovosezonski rekord. Kod Sakramenta isti broj koševa ubacio je Dearon Foks, dok su Badi Hild i Bogdan Bogdanović skupili po 21 poen. Srpski as je odigrao gotovo 33 minuta, dopisao još pet skokova i četiri asistencije, a ni šuterske brojke nisu mu bile loše – 9/18 iz igre, 3/6 za tri.

Nemanja Bjelica je odigrao nešto slabiju utakmicu od onoga na šta je navikao publiku. Ubacio je samo pet poena (2/5 iz igre) za 22 minuta, ali je upisao i devet skokova i dve asistencije.

NBA – REZULTATI

Majami – Minesota 104:113
/Vejd 21 – Tauns 34/

Toronto – Čikago 95:89
/Lenard 27 – Markanen 18/

Dalas – Oklahoma 105:103
/Dončić 25 – Džordž 36/

Portland – Filadelfija 129:95
/Mekolum 35 – Simons 19/

LA Lejkers – Sakramento 121:114
/Kaldvel Poup 26 – Foks 26/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Los Anđeles LejkersSakramento KingsBogdan BogdanovićKentavijus Kaldvel PoupNemanja BjelicaDearon Foks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara