"Endrju Vigins"
"Endrju Vigins"

Let u vasionu: Endrju Vigins je ruki sezone u NBA ligi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.05.15. | 10:49

"Nadam se da ću ostati u Minesoti do kraja karijere", poručio je mladi as...

Endrju Vigins

Sumnje nijednog trenutka nije bilo - Endrju Vigins je najbolji novajlija u NBA ligi! Sada i zvanično prvi najbolji ruki igrač u istoriji Minesote primio je nagradu u noći između četvrtka i petka i odneo apsolutnu pobedu ispred centra Čikago Bulsa Nikole Mirotića i krilnog centra Filadelfije Nerlensa Noela. Mladi as Vukova dobio je 110 od ukupno 130 glasova i ukupno je sakupio 604 poena. Crnogorski div zauzeo je drugu poziciju sa 14 glasova i 335 poena, dok je Noel bio trećeplasirani na kraju.

Izabrane vesti

Tokom poslednjih godina Minesota je mnogo toga uradila pogrešno, ali je na kraju sve nade položila u Viginsa, što se na kraju ispostavilo kao pun pogodak. Koliko god da je sezona bila teška za Vukove, koliko god bespomoćno i bezidejno delovali na terenu u pojedinim trenucima, u 11-godišnjoj potrazi za mestom u plej-ofu, Minesota je pronašla zvezdu vodilju, koja planira da u snežnom gradu ostane celu karijeru.
„Nadam se da ću igrati ovde zauvek. Stvarno se nadam i želim to. Bilo bi zaista prelepo“, rekao je Vigins nakon što mu je uručena nagrada. 

Golobradi 20-godišnjak je u sezoni prepunoj turbulencija pokazao da bi vrlo lako mogao da izraste u narednu veliku zvezdu najjače košarkaške lige sveta, a sa 17 poena, pet skokova i dve asistencije u proseku bio je apsolutno najbolji igrač Vukova i zasluženo je poneo laskavu titulu.

Veliko je pitanje sada da li u Klivlendu žale što su se tako lako odrekli Viginsa, posebno jer su dobili Kevina Lava koji već razmišlja o odlasku iz Kavsa naredne sezone. Možda je Vigins to „čudo“ koje je Minesota čekala sve ove godine.

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaMinesota TimbervulvsEndrju Vigins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara