""
""

Lorenco Braun dobio konkurenciju? Partizan ima još kečeva u rukavu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.10.15. | 00:24

U fokusu crno-belih koji traže plejmejkera našli su se i doskorašnji igrači Filadelfije

Dugo traje potraga košarkaškog kluba Partizan za plejmejkerom, predsednik Nikola Peković istakao je da crno-beli ne smeju da pogreše u tom izboru. Prvi pik, što je već poznato od prošle nedelje je Lorenco Braun koji je dobio otkaz u NBA ligašu Minesoti, ali sada su, prema saznanjima MOZZART sporta, u fokusu Partizana i doskorašnji plejmejkeri Filadelfije Pjer Džekson i Skoti Vilbekin.

Izabrane vesti

PEKOVIĆ O NOVOM PLEJMEJKERU PARTIZANA: BRAUN JE MOJA VELIKA ŽELJA!

Braun još uvek ima opciju da proba da pronađe angažman u NBA ligi, a crno-beli nisu želeli da ostanu kratkih rukava, ako ta opcija propadne, pa su razmišljali da skeniraju i neka alternativna rešenja.

Filadelfija se nedavno zahvalila na saradnji i Džeksonu i Vilbekinu, što znači da su i oni u potrazi za novim angažmanima.

Džekson ima 24 godine, visok je 178 centimetara i studirao je na univerzitetima Južni Ajdaho i Bejlor. Filadelfija ga je izabrala kao 42. pika na NBA draftu 2013. godine.

Imao je kratko iskustvo igranja u Evropi, pošto je od bio član turskog Fenerbahčea od februara od aprila 2014. godine, ali je upisao samo šest nastupa za Kanarince uz prosek od 3,3 poena i 1,3 asistencija po utakmici. Zanimljivio, prethodno je u julu 2013. potpisao ugovor sa francuskim Asvelom, ali je napustio klub dva meseca kasnije bez ijedne zvanične utakmice.

Njegov doskorašnji kolega iz Filadelfije Skot Vilbekin ima 22 godina, visok je 188 centimetara i igrao je na univerzitetu Florida, izašao je 2014. godine na draft, ali ga niko nije izabrao.

Igrao je za australijski tim Kerns Tajpans, pre nego što je u martu ove godine potpisao ugovor sa atinskim AEK-om. Za grčki klub odigrao je osam mečeva sa prosekom od osam poena, 2,3 skoka i 3,9 asistencija po utakmici.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaSkoti VilbekinPjer DžeksonFK PartizanNikola PekovićLorenzo BraunJadranska ligaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara