""
""

Ludilo kod Leganesa! Sevilja prokockala 2:0, pa pobedila evrogolom Sarabije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.10.16. | 14:50

Prvi trijumf andaluzijskog tima na gostovanjima posle godinu i po dana

Kakva luda utakmica u predgrađu Madrida! Istorijska za Sevilju, jer je posle gotovo godinu i po dana skinula prokletstvo gostovanja u Primeri. Od 23. maja 2015. i utakmice u Malagi ekipa iz Andaluzije nije se radovala pobedi, ali je sa tom očajnom tradicijom gotovo zahvaljujući Pablu Sarabiji. Leganes - Sevilja 2:3 (0:1).

Izabrane vesti

Sjajno je džoker trenera Horhea Sampaolija nanišanio mrežu novajlije u 85. minutu, idealno je plasirao loptu desnicom u gornji levi ugao, a golman Leganesa Serantes je paradom samo ulepšao pobedonosni pogodak gostiju. Zaslužen, jer su pokazali karakter danas...

Nije domaćin bio loš, smogao je snage da posle očajnog prvog poluvremena, stigne prednost od dva gola koju su Sevilji doneli Franko Vaskez u 25. i Samir Nasri u 58. minutu. Francuski velemajstor postigao je prvenac nakon što se ušetao u mrežu Leganesa, ali je taj gol preterano opustio goste.

Sevilja je pala u igri, a ludački ritam domaćina je za samo dva minuta doneo preokret na semaforu. Za njega su se pobrinuli Timor i Šimanovski koji su golovima u 67. i 69. minutu razgalili domaće navijače. Ipak, kada se očekivalo da Leganes zada konačan udarac gostima, usledio je šok na drugoj strani. Džoker Sarabija je iskoristio trenutak nepažnje u igri domaćina, odapeo strelu i postigao prelep pobedonosni gol pet minuta pre kraja.

Novom pobedom, petom u ligi, Sevilja je izbila na čelo Primere sa dva boda više u odnosu na Atletiko i Real, dok je Leganes ovim porazom ostao u sredini tabele, a što je zanimljivo ni iz trećeg pokušaja nije zabelčežio pobedu kod kuće.

PRIMERA – 8. KOLO

Petak
Las Palmas – Espanjol 0:0

Subota
Leganes – Sevilja 2:3 (0:1)
/Timor 67, Šimanovski 69 - Vazkez 25, Nasri 58, Sarabija 85/

16.15 Barselona – Deportivo
18.30 Atletiko – Granada
20.45 Betis – Real

Nedelja
12.00 Alaves – Malaga
16.15 Bilbao – Sosijedad
18.30 Hihon – Valensija
20.45 Viljareal – Selta

Ponedeljak
20.45 Eibar – Osasuna

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSeviljaPrimeraLeganesHorhe SampaoliFranko Vaskez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara