Mamić: Zvezda će ove godine igrati Ligu šampiona, ne bih voleo da izvuče Dinamo u plej-ofu

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.08.18. | 08:53

„Teško bi mi bilo da procenim ko bi tu prošao dalje. Naravno da bih navijao za Dinamo, ali bile bi to baš teške utakmice“, kaže Mamić

Dugododišnji gazda Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić kaže da ne bi voleo da Modri u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona izvuku Crvenu zvezdu. I to ne zbog nefudbalskih stvari, već isključivo zbog toga što izuzetno ceni kvalitete ekipe Vladana Milojevića.

Mamić smatra de je srpski šampion na dobrom putu da se domogne elitnog takmičenja.
"Nikako ne bih voleo da Dinamo izvuče Zvezdu, i to isključivo iz fudbalskih razloga. Gledao sam i zimus Zvezdu, znam da su neki igrači otišli, ali došle su zamene. Podatak da crveno-beli ove sezone nisu primili gol mnogo govori o tome kako se radi sa ekipom", rekao je Mamić za Informer.

Izabrane vesti

Zagrepčani su ozbiljno podmladili tim ovog leta, ali su u okršajima sa neugodnim Hapoel Ber Ševom pokazali da poseduju zavidan kvalitet. Bio bi to izuzetno zanimljiv okršaj.
"Teško bi mi bilo da procenim ko bi tu prošao dalje. Naravno da bih navijao za Dinamo, ali bile bi to baš teške utakmice. Zvezda je sad već iskusna, pa su na njenoj strani i kvalitetni igrači. Sa druge strane, Dinamo ima mladu ekipu. Nisam siguran da li bi pobedilo iskustvo ili mladost. Zbog toga želim nekog drugog rivala. Verujem da će Zvezda ove godine igrati Ligu šampiona", dodao je Mamić.

Da bi se domogla plej-ofa, dva kluba prvo moraju da eliminišu Spartak iz Trnave, odnosno Astanu.
"Najpre je važno da istaknem da i Zvezdi i Dinamu želim prolazak u plej-of za Ligu šampiona, jer bi to odmah značilo grupnu fazu Lige Evope. Tu su zagarantovane i jake utakmice i novac. Od srca želim i jednima i drugima da prođu, a Zvezdi to neće biti teško. Pratio sam malo kako igra, protiv Spartaka je svakako favorit".

Mamić smatra da ne bi smelo da bude problema u organizaciji eventualnog okršaja između Zvezde i Dinama.
"Jasno je da bismo meč smatrali događajem visokog rizika, a kada je reč o takvim mečevima, onda i mere bezbednosti budu podignute na maksimum. Većina naroda je normalna i došla bi da bodri svoj klub u meču za ulazak u Ligu šampiona. Ne bi pojedinci to mogli da poremete. Nego, generalno na ovim prostorima imam o problem da više pažnje posvećujemo pojedincima nego normalnoj većini", zaključio je Mamić.

Foto: Star Sport


tagovi

Zdravko MamićDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara