"Uroš i Nemanja Matić"
"Uroš i Nemanja Matić"

Matić u Kopenhagenu: Nisam tek tako ovde - hoću trofeje, Ligu šampiona i susret sa bratom na jesen

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.02.17. | 11:45

Novi vezista danskog prvaka o prvim danima u novoj sredini, ali i teškom odvajanu od porodice

Uroš i Nemanja MatićSrpska braća zajedno u Ligi šampiona. Moguće. Ne samo da je moguće, nego se čini i izvesnim,  jer Čelsi sa Nemanjom Matićem (29) juri ka tituli u Premijer ligi, a Kopennagen, čiji je dres nedavno zadužio Uroš Matić (27) vodi u prvenstvu Danske i samo čudo može da ga spreči da odrani pehar državnog prvaka.

Još ako bi kluglice pred kraj leta spojile ta dva kluba i poslale ih u istu grupu Lige šampiona mogli bismo na jesen da uživamo u bratskom duelu.
Bilo bi sjajno, i za mene i za nas Matiće ako bismo i moj brat i ja naredne sezone igrali u Ligi šampiona. Idealan scenario je da se nađemo u grupi, jedan naspram drugog, a da bi se to desilo moramo najpre da osvojimo titulu i mi i Čelsi, pa da nas žreb spoji“, smireno govori Uroš Matić u intervjuu za portal Goal.com.

Izabrane vesti

Centralni vezni, koji je potpisao za Kopenhagen do juna 2021. nada se da će u klubu daleko većih ambicija od Šturma - odakle je došao - izaći iz senke starijeg brata.
Jeste Nemanja moj brat, ali ja sam igrač za sebe. Verujem da mogu da se izborim za dobar status u Kopenhagenu i da svoje ime svojim zaslugama stičem“.

Kaže, spreman je za ovaj izazov.
Dolazak u Kopenhagen veliki korak u mojoj karijeri. U životu uvek težim najvišim ciljevima. Ne želim da se zadovoljim činjenicom što sam samo došao. Ovde sam da bih pokazao kvalitete, osvajao trofeje, usrećio navijače“.

Možda je najbolja prilika već na debiju, 19. februara, kad se u Nju Firm derbiju - najvećoj utakmici danskog fudbala - sastaju Kopenhagen i Brondi. Matićev i tim još jednog Srbina, Andrije Pavlovića, je lider sa 53 boda, 11 više od Brondija.
Bilo bi idealno kad bismo na taj utakmici uzeli tri boda. Svakome je važna pobeda baš na tom meču. Gledao sam snimke, saigrači su mi pričali šta me čeka i verujem da je doživljaj poseban. Upoznao sam fantastične ljude u Danskoj i čini mi se da ćemo zajedno uživati u fudbalu“.

Sva je prilika i u onom vrhunskom, mada je primamljiva i Liga Evrope, gde Kopenhagen u prvoj utakmici šesnaestine finala u četvrtak od 19 časova gostuje Ludogorecu.
Sjajno je kad pobeđuješ skoro sve utakmice u prvenstvu i tako dobiješ šansu da se oprobaš u Ligi šampiona. To je san svakog igrača na planeti. Moj, takođe. Čuo sam da je vrhunska atmosfera na stadionu Kopenhagena na utakmicama elitnog kupa, ali da bismo dotle došli moramo najpre da se fokusiramo na izazove koji slede“.

Novinarski portala Goal.com podsetili su čitaoce da je i Nemanjin otac, Dragan, nekada bio štoper Mačve, kasnije upotrebljiv i kao napadač i da je zajedno sa suprugom Biljanom izveo na put fudbalere koji su se rano odvojili od porodice.
Bilo je teško napustiti porodični dom sa samo 17 godina. U početku sam vikendom dolazio u Šabac, a kako je vreme prolazio menjao sam klubovde i sve to mi je postalo normalno. Fudbal je moj posao, uživam u njemu. Pomogla mi je podrška porodice: brata, oca i majke. Našim roditeljima je bilo utoliko teže, jer smo obojica napusitli državu, ali smo samo želeli da igramo fudbal. Posle iskustava u Slovačkoj, Portugalu, Holandiji i Austriji, nije mi problem da se prilagodim novoj sredini. Ništa ne može da me iznenadi, naučio sam da budem spreman za svaku situaciju. Ljudima u Kopenhegenu sam zahvalan što su otvoreni prema meni od prvog dana, omogućili su mi da se lako uklopim“, dodao je Uroš Matić, nova „osmica“ u ekipi Stalea Solbakena.

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

DanskaEvropaKopenhagenmeđunarodni fudbalUroš Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara